• Turkhane Logo

‘AKP, İstanbul ve Ankara belediyelerine kayyımın zemini hazırlanıyor’

İçişleri Bakanlığı’nın Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında koronavirüs salgını için başlattıkları bağış kampanyası nedeniyle soruşturma başlatması tartışma yarattı.

11:49 17 Nisan 2020 Cuma
‘AKP, İstanbul ve Ankara belediyelerine kayyımın zemini hazırlanıyor’
İçişleri Bakanlığı’nın Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında koronavirüs salgını için başlattıkları bağış kampanyası nedeniyle soruşturma başlatması tartışma yarattı.



Yorumcular İstanbul ve Ankara belediyelerine ‘kayyım atamanın’ zemininin hazırlandığı görüşünde.

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında koronavirüs salgını için başlattıkları bağış kampanyası nedeniyle soruşturma başlatıldı. Yardım kampanyasına açılan soruşturmanın bu iki belediyeye ‘kayyum atamanın’ ön hazırlığı olduğunu belirten yorumlar sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Bakanlık, hayır işlerini engellemekle suçlanıyor. Pek çok farklı kesimden soruşturmaya tepkiler gelmeye devam ediyor. İşte o tepkilerden bazıları…


“KRİZİ BİR FIRSAT OLARAK KULLANMAMAK LAZIM”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Bu konu toplumun her kesimini ilgilendiriyor. Toplumun her kesimine en yakın birimler yerel yönetimlerdir. İl ve ilçe belediye başkanları seçilmiş insanlardır. Birebir seçilmişliğin verdiği bir sorumluluk vardır bu arkadaşların üzerinde. Sürecin yönetiminde yerel yönetimler bizzat işin içinde olması lazım. Bunu yapamazsınız, şunu yapamazsınız diyemezler. Onun ötesinde ne yapılacaksa ne yaparım, ben dağıtırım, ben her şeyi herkesten daha iyi bilirim demek çok çok yanlış. Ben bir toplumsal mutabakat arayıştan söz ediyorum. Bin biliyorsanız bir bilene sormak kıymetlidir, önemlidir. Yerele, inşalara güvenmek lazım. Krizi fırsat olarak kullanmamak lazım. Burada yapılacak tek hesap can hesabıdır.

“SEÇİMLERDEKİ MAĞLUBİYETİN İNTİKAMINI ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl: “Bağış kampanyaları nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatıldı. Böyle bir dönemde halkın bağış paraları bloke edildi.
Seçimlerdeki mağlubiyetin intikamını halktan almaya çalışıyorlar, yazık, çok
yazık!”

“KAYYIMLARA KİMSE SUSMAMALIYDI”

İstanbul Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam: “Zalimane infaz yasasına en ufak bir muhalefet emaresi göstermeyen İçişleri Bakanı hala hayrı, iyiliği, yardımlaşmayı engellemekle meşgul.”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Yasa masa tanımaz bir iktidarın yardım toplayana bakışı! Bu böyle ama… Kayyımlara da kimse susmamalıydı..! Gereken tepki yetersizdi, bu bir gerçek! Susma, sustukça sıra sana gelecek!”

“AKP, KAYYIMIN ZEMİNİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR”

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş: “Ekrem İmamoğlu 1 yıl önce bugün mazbatasını almış ve İBB koltuğuna oturmuştu. Millet iradesini bir türlü hazmedemeyen AKP, İmamoğlu ihtiyaç sahipleri için bağış topladı diye soruşturma açıyor ve kayyımın zeminini oluşturmaya çalışıyor. AKP’yi uyarıyorum: Milletle inatlaşmayın!”

“SİYASİ BEDELİ AĞIR OLUR”

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç: “Hala aklı selim düşünme güçlerini koruyabilen,iktidar yetkililerine duyurmak istiyorum. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yardım kampanyaları için soruşturma açmak, sizin için siyasi intihardır. BU MİLLET BUNU ASLA UNUTMAZ! Siyasi bedeli ağır olur.”

İBB ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kampanya sonucu İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlamış ve belediyelerin banka hesaplarına bloke konmuştu. İBB Başkanı İmamoğlu, kampanyada 900 bin TL topladıklarını, 15 gün süre verildiğini ve hala bu tutarın blokaj altında tutulduğunu söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de soruşturma başlatıldığını doğrularken, cuma gününden itibaren müfettişlerin, belediyede incelemelerde bulundukları öğrenildi.

Son güncelleme: 11:49 17.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı