• Turkhane Logo

AKP-DBP kavgasında 4 ölü 9 yaralı: ‘Baba oğul hastanede katledildi’

Şanlıurfa'da AKP Milletvekili Yıldız ile DBP'li il yönetici Şenyaşar arasında çıkan kavgada 3 kişi öldü 9 kişi yaralandı. CHP Suruç İlçe Başkanı, DBP'li yönetici ile oğlunun hastanede "katledildiklerini" iddia etti.

20:14 14 Haziran 2018 Perşembe
AKP-DBP kavgasında 4 ölü 9 yaralı: ‘Baba oğul hastanede katledildi’
Şanlıurfa'da AKP Milletvekili Yıldız ile DBP'li il yönetici Şenyaşar arasında çıkan kavgada 3 kişi öldü 9 kişi yaralandı. CHP Suruç İlçe Başkanı, DBP'li yönetici ile oğlunun hastanede "katledildiklerini" iddia etti.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile DBP’li il yönetici Esvet Şenyaşar arasındaki kavgada 4 kişi öldü 9 kişi yaralandı.

Hayatını kaybedenlerden birinin Yıldız’ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız, bir diğer ikisinin ise DBP’li yönetici ile oğlu Celal Şenyaşar olduğu belirtildi.

Artı Gerçek internet sitesi tartışmanın “Yıldız’ın yanında bulunanlar DBP ilçe yöneticisi Şenyaşar’ın dükkanındaki ‘yeşil sarı kırmızı’ renkli ürünleri göstererek, ‘Sen o zaman bu bez parçalarını ve paçavraları kaldır’ demesi üzerine başladığını” belirtti.


Haberde “Olay sırasında Yıldız’ın yanındakiler Esvet Şenyaşar’ı bıçakla yaraladı. Yıldız ve yanındakiler olay yerinden ayrılırken Şenyaşar ailesinden olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bu sırada İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız hayatını kaybetti, her iki gruptan 8 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Daha sonra İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları hastaneye giderek Şenyaşar ailesinden yaralı iki kişiyi öldürdü. Yaşamını yitirenlerden birinin Esvet Şenyaşar’ın oğlu Celal Şenyaşar olduğu öğrenildi.” ifadeleri kullanıldı.


CHP MİLLETVEKİLİ İRGİL: SALDIRDI DİYENLERDEN 3 ÖLÜ VAR

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, kanlı olayla ilgili paylaşımında, “Suruç’ta tüm basın “AKP’ye saldırı” diye veriyor ” diyerek bazı sorular sordu. İşte İrgil’in soruları:

1. Bir insan kendi dükkanında gelen heyete silahla saldırır mı?

2. Saldırdı diyenlerden 3 ölü, saldırılanlardan ise bir ölü var

3. Saldırdı denenler yaralı hastaneye gidiyor, hastanede intihar mı ettiler? Çok karışık konu.

ERDOĞAN: MİLLETVEKİLİMİZİN ABİSİNİ PKK ÖLDÜRDÜ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olayla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan şunları söyledi: Milletvekilimizin abisi PKK’lılar tarafından öldürüldü. (Suruç) Bu olay, PKK ve HDP’nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok, bizim PKK ile sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizin de bu oyunu bozacaklarına inanıyorum.



BAŞBAKAN: FAİLLER PKK SEMPATİZANI

Başbakan Binali Yıldırım da Ümraniye’deki Alemdar Caddesi’ndeki iftar programında Suruç’ta yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, şunları söyledi: Suruç’tan acı bir haber aldık. Seçim çalışmaları yapmakta olan milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız ve yanındaki arkadaşlarına bir saldırı gerçekleşti. Milletvekilimizin ağabeyi olayda hayatını kaybetti. Diğer ağabeyleri yaralandı. Orada yaralanan başka insanlar da var. Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Ümit ederim ki bu olay adi bir vakadır, arkasında herhangi bir siyasi sebep yoktur. Eğer öyle ise tabii ki sonuçları çok daha farklı olur. Ben bu vesileyle seçime sayılı günler kalarak bu mübarek günde bütün vatandaşlarımızın sükunet içinde birbirlerine tahammül içinde mübarek günleri ihya etmeleri ve seçime ülkemizin vakarına yaraşır bir şekilde girmelerini özellikle istirham ediyorum. Güzel günleri, coşkulu günleri, acılı günlere dönüştürmeye hakkımız yok. Suruç faillerinin PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin tespitleri var. Bu, vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. Mezopotamya Haber Ajansı‘na göre olay şöyle gerçekleşti: “AKP MYK Üyesi ve Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, Urfa’nın Suruç ilçesinde uzun namlulu silahlı kişiler eşliğinde seçim çalışmaları yaparken esnafın tepkisiyle karşılaştı. Çarşı esnafının yoğun tepkisi üzerine AKP’li Yıldız’ın adamları kalaşnikof da dahil silahlarla esnafa ateş etmeye başladı.”

CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören, DBP’li yönetici Esvet Şenyaşar ile oğlu Celal Şenyaşar’ın kaldırıldıkları hastanede “katlediklerini” iddia etti. Gören, olayı medyablok’a şöyle anlattı:

“AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yılmaz ve kardeşleri bir esnafın tuhafiyecinin dükkanına giriyor. Esnaf da duruma tepki gösterince silahlı kavga çıkıyor. Onlar da saldırıyor. Hastaneye götürülen baba oğlu da orada katledildi.”

HDP Basın Bürosu tarafından Suruç’ta meydana gelen olayla ilgili yapılan açıklamada Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın İstanbul Ümraniye’deki halk buluşmasında konuyla ilgili sözlerine yer verildi.

Buldan’ın itidal çağrısı yaptığı açıklama şöyle:

“24 Haziran’a günler kala çok üzücü olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Provokasyonlarla halkın ayaklandırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Urfa Suruç’ta 3 kişinin yaşamını yitirdiğinin bilgisini aldık. Bunu yapanları lanetliyoruz. Biz HDP olarak hiçbir provokasyona zemin yaratmayacağız. Parti disiplini ile seçimlerin son gününe kadar hiçbir oyuna gelmeden, bu süreci sakinlikle, disiplin içinde atlatacağımıza inanıyorum. Bu seçim bir savaş seçimi değildir, insanların birbirini öldürecek düzeye gelmemesi gerekir. İnsanlarımız kendi kaderlerini belirleyecekler, herkesin buna saygı duyması gerekir. Biz halkımız kimi seçerse ona saygı duyacağız, karşı taraf da buna saygı duymak zorundadır.”

SOYLU: ÖNCEDEN KURGULANMIŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise olaylarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu ziyareti yapmadan önce kurgulanmış, esas itibarıyla bu saldırıda hazırlanmış bir durum söz konusu.

Siyaseti ürküterek, korkutarak, baskı altına alarak, tahrik ederek ve buna silah karıştırarak yapmaya çalışanın yanına bırakmayız.

Bu hadise aydınlığa kavuştuğu andan itibaren, bunun içinde kim varsa, gereği yerine getirilecektir.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Şanlıurfa Valiliği, Suruç’ta eshafı ziyaret eden AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile beraberindeki gruba yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin de yaralandığını belirtildi. Olay yeri ve hastane çevresinde güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

“14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Ak Parti Milletvekili sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Son güncelleme: 20:14 14.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı