• Turkhane Logo

AKP, CHP'nin seçim vaatlerini bu seçimde rüşvet olarak sundu!

CHP, Bakan Mehmet Şimşek'i eski sözleriyle vurdu: Emekliye ikramiye hayal, emekli maaşları ödenemez hale gelir

11:26 01 Mayıs 2018 Salı
AKP, CHP'nin seçim vaatlerini bu seçimde rüşvet olarak sundu!
CHP, Bakan Mehmet Şimşek'i eski sözleriyle vurdu: Emekliye ikramiye hayal, emekli maaşları ödenemez hale gelir

Başbakan Binali Yıldırım, dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası hükümetin yeni teşvik paketini açıkladı. Yıldırımın açıkladığı pakette vergi affı, imar affı, öğrenci affı, yaşlılık aylığının iyileştirilmesi ve emeklilere bayram ikramiyesi bulunuyordu.

Yıldırım, yaptığı açıklamada 12 milyon emekliye her iki bayramda da biner lira olmak üzere yılda toplam iki bin lira ikramiye verileceğini söyledi:

Bunlara da her yıl Ramazan bayramı öncesi ve Kurban bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz; bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan bayramı öncesi 1000 lira, kurban bayramı öncesi 1000 lira. Tabi bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık.


Yıldırımın ikramiye duyurusu sosyal medyada seçim rüşveti olarak karşılık buldu. Hatta CHPliler, bu önerinin 2015 seçimlerinde CHP tarafından gündeme getirildiğini de hatırlatarak, Kemal Kılıçdaroğlunun noter huzurunda verdiği taahhüdünü gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu noter onaylı taahhüt etti, AKP üç yıl sonra uygulamak zorunda kaldı. CHP’nin projelerinin ne kadar akılcı olduğunun bir göstergesi. Bu yetmez, arkasını 24 Haziran’da biz getireceğiz. pic.twitter.com/FyfCfkmThR — Mustafa BALBAY (@mustafabalbay) 30 Nisan 2018 Sosyal medyada paylaşılan bir diğer görüntü ise ekonomiden sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşekin Kılıçdaroğlunun 2015te verdiği taahhütle ilgili açıklamaları oldu. Dönemin Maliye Bakanı olan Şimşek,  Bu tür vaatler, seçim öncesi klasik ve popülist vaatlerdir. Bu çerçevede düzeltilmesi gerekir... Çünkü çok gerçekçi değil. Bakın, 2015 yılı için öngördüğümüz bütçe açığı yaklaşık 21 milyar lira... Bu yıl emekli maaşları da yaklaşık 159 milyar lira olacak... Yılda 2 maaş zam demek, 26 buçuk milyar lira demektir. Bu da bütçe açığını 47 buçuk milyar liraya çıkarır...  demişti.


Sizce oyunu CHP’ye verecek mi? :) pic.twitter.com/bea1WEUtSI — Deniz Demir

Son güncelleme: 11:26 01.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı