• Turkhane Logo

AKP Abdullah Gül isminden korkuyor: İttifakı yok sayıp aday seçmeyiz

Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarının yapay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, arkasında hükumetin olduğunu vurguladı. “Abdullah Gül isminden korkuyorlar. İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz” dedi.

13:25 03 Eylül 2020 Perşembe
AKP Abdullah Gül isminden korkuyor: İttifakı yok sayıp aday seçmeyiz
Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarının yapay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, arkasında hükumetin olduğunu vurguladı. “Abdullah Gül isminden korkuyorlar. İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz” dedi.



Ana muhalefet CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de Seda Öğretir ve Ahmed Arpat’ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı adayı tartışması, Muharrem İnce’nin başlattığı Memleket Hareketi ve İnce hakkında verilen ihraç dilekçesi, ekonomik kriz, AKP’nin Suriye ve Doğu Akdeniz politikası ve iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğuna dair dikkat çeken sözler sarf etti. İşte CHP liderinin açıklamalarından satır başları:

CUMHURBAŞKANI ADAYI TARTIŞMASI: Seçimler 2023’te, bu tarihte olacaksa Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmasına gerek var mı? Hükumetin yönlendirmesiyle yapılan bu tartışmalar yapaydır. 10 milyonun üstünde işsiz var. Çöp konteynerinden beslenenler var. Bunları niye tartışmıyoruz? Kim Cumhurbaşkanı olursa olsun! Abdullah Gül’ün ismi geçince korkuyorlar, neden korkuyorsunuz? Kişiler bazında tartışma doğru değil. İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz.


MUHARREM İNCE’NİN MEMLEKET HAREKETİ: Daha başlamadı bilmiyoruz. Partimizin üyesidir. Gayet güzel, itirazım yok. Türkiye’nin sorunlarını nasıl aşacağını anlatabilir. Partimiz içinde demokrasi var. Eksiğimiz olabilir ama bir arkadaşımızın çıkması ve memleket hareketi başlatacağım demesi normal. Kişilerin bu süreçte hiçbir önemi yok, önemli olan ilkeler. Tek başına hareket lüksümüz yok. İttifak kurduysak parçasıyız, onla hareket durumundayız. Çünkü rejim değişti.

İNCE İÇİN VERİLEN İHRAÇ TALEPLİ DİLEKÇE: Öyle bir durum söz konusu değil. Olur mu yani şimdi? Biri dilekçe verdi hemen ihraç edelim. Olmaz. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Kavga edip partiye zarar veriyorsa o kişiyi partiden ayıracağım. Dönem kavga dönemi değildir.

EKONOMİK KRİZ: Son 12 ayda ödenecek borç 17 milyar dolar. Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçe açığı var. Borcun faizleri de var. İlk 7 ayda 80 milyar lira faiz ödendi. Bunları ödemek için Türkiye borçlanmak zorunda. Bankalardaki mevduat, tamamı gayrı milli. Vatandaş bunlara da Türk Lirası’na da güvenmiyor. Bankalardaki mevduatın yüzde 53’ü döviz.

SURİYE VE DOĞU AKDENİZ POLİTİKASI:  Suriye’yi Erdoğan parçaladı. Talimatı kim verdi? Obama. Erdoğan neydi Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanı. Niye seni seçiyor emperyal güçler? Çünkü sana talimat veriyor. Bozulma nereden başladı? Akdeniz’den bir tehlikeye bindirip İsrail’e göndermeyle başladı. Kıyamet koptu. Sonra ne olu? İsrail bir vakfa para verdi, her şey bitti. Her şey! Mısır ile ilişkilerimizin mutlaka sıcak tutulması gerektiğini söylüyorum. Mısır’la kavga Akdeniz’i ateşe sürüklemektir. Dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyeceksiniz. Ederseniz kaybedersiniz.

OSMAN KAVALA’NIN TUTUKLULUĞU: Gazeteciler neden hapiste? Osman Kavala Anayasa Mahkemesi kararına karşın hâlen hapiste? Neden? Çünkü birileri içeride tutacaksınız diyor. Türkiye’de yargı bağımsız değildir algısı yaratıyor. Algı mı? Hayır gerçek.

Son güncelleme: 13:25 03.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı