• Turkhane Logo

Akif Beki'den Özhaseki'ye: Anket değilse neyin paniği bu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki'nin, muhalefete 'terör' suçlaması yöneltmesi, AKP'li mahallede de tepkileri beraberinde getiriyor.

10:50 05 Mart 2019 Salı
Akif Beki'den Özhaseki'ye: Anket değilse neyin paniği bu?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki'nin, muhalefete 'terör' suçlaması yöneltmesi, AKP'li mahallede de tepkileri beraberinde getiriyor.

Bu popülist yaklaşımın sebebinin seçimlerde muhalefetin adaylarını önde gösteren anket sonuçları olduğu yorumları da yapılıyor.

Karar Gazetesi yazarı Akif Beki, Özhasekinin terör suçlamasına başvurmasını, CHP adayı Mansur Yavaş’ı önde gösteren anketlere itibar etmese doğrudan terör suçlamasına başvurmazdı şeklinde açıklıyor.

Arkasında terör örgütleri olduğuna Ankaralıları inandırırsa oylarının gerileyeceğini, aralarındaki makasın kapanacağını farz ediyor olmalı. Agresif bir kampanya yürütmeye başlamasının başka izahı görünmüyor yorumunu yapan Beki, anketlerin siyasetçinin aynası olduğunu belirtiyor. 


Rakibi kötü göstermenin aynadaki aksi toparlamaya yetmeyeceğini dile getiren Beki, yazısını şu satırlarla sürdürüyor:

Mansur Yavaş’ın terör örgütlerince desteklendiğini söylüyor. Ve eğer kazanırsa PKK ve DHKP-C’ye diyet borcu ödeyeceğini iddia ediyor.

Allah korusun, evlerine su faturası getirecek tahsildarın militan olduğunu, başlarına gelecek felaketleri bir an düşünmelerini istiyor seçmenlerden. Lanet terör örgütlerinin hiçbir şeyini istemiyoruz. Haram oylarını da istemiyoruz. Onların oylarına bizim evlatlarımızın kanı bulaştı şeklinde çıkışları da göze çarpıyor.

Ancak Beki, Özhasekinin geçmişte PKK savaşçılarına gerilla dediğini hatırlatıyor ve ekliyor:

Daha önce ağzından çıkan ve bu söyleme uymayan ‘gerilla’ türü nitelemelerini unutturmak için kendi sözlerini sansürlettiği, erişimi engelletme yoluna gittiği haber olmuştu. Anket değilse neyin etkisi bunlar!.. Madem öyle, YSK hangi güne duruyor, savcılar niye harekete geçmiyor mu der vatandaş?

Seçmene değil savcılara iletilmesi gereken bir suç duyurusu olarak mı algılar? Özhaseki’nin ihbarı yanlış adrese yaptığına mı kanaat getirir? Cumhur İttifakı adayının terör örgütleriyle yarışmasına göz yuman, izin veren yetkililerin görevi ihmaline mi hükmeder?

Bu şartlarda, Mansur Yavaş’ın yasal, meşru seçenek gibi önlerine konmasını, bile bile suça teşvik olarak mı değerlendirir? 

Sadece rakip adayın meşruiyetiyle sınırlı değil ki sorun. Haram ve yasadışı kanlı oylar meselesi de var... Bu oyların sandığa girmesine müsaade ediliyorsa, ne buyurur Ankaralılar?


 

Son güncelleme: 10:50 05.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı