• Turkhane Logo

Ahmet Şık: Her savaştan geriye; ölüler, yas tutanlar ve hırsızlar ordusu kalır!

AKP’nin TBMM gündemine getirdiği “Yargı Reformu Paketi” görüşmeleri esnasında HDP Milletvekili Ahmet Şık söz alarak, Barış Pınarı Harekatı’nı eleştiren bir konuşma yaptı.

09:19 17 Ekim 2019 Perşembe
Ahmet Şık: Her savaştan geriye; ölüler, yas tutanlar ve hırsızlar ordusu kalır!
AKP’nin TBMM gündemine getirdiği “Yargı Reformu Paketi” görüşmeleri esnasında HDP Milletvekili Ahmet Şık söz alarak, Barış Pınarı Harekatı’nı eleştiren bir konuşma yaptı.



Yargı Reform Paketi’nin ikinci bölümünün görüşülmesi için toplanan Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Adolf Hitler döneminde yaşayan ünlü şair ve yönetmen Bertold Brecht’in sözlerini hatırlatarak “Her savaştan geriye üç ordu kalır. Ölüler ordusu. Yas tutanlar ordusu. Hırsızlar ordusu.” ifadesini kullandı.

“SARAY DİKTASININ YENİ BİR OYUNU KARŞIMIZDA”


Yargı Reformu’na ilişkin söz alan Şık, “Çekilen her çizgide hizalanmakta tereddüt etmeyen ve prensipleri cesaretle savunmak yerine gündelik menfaatleri çiğnetmeyi tercih eden bir anlayışla siyaset yapılan bir yerde yargının hukuksuzluğa meşruiyet sağlama işlevi de hangi değişiklik yapılırsa yapılsın sona ermez” dedi.

“Yargıya ilişkin düzenlemeler içeren ama hak etmemesine rağmen reform denen paketle ilgili söz almıştım” diyen Ahmet Şık, “Ancak kendi krizinin derinleşmesini ve çöküşünü engellemek için bir kez daha yoksul çocukların kanını siyasetin malzemesi haline getiren Saray diktasının yeni bir oyunu karşımıza çıktı.” şeklinde konuştu.

“BARIŞI SAVUNAN HERKES ADINA BİR YALANI YAŞAMAYI REDDEDİYORUM”

“Oyuna ortak olmak için de kimisi kıyafetiyle kimisi sözcükleriyle kamuflaj giyindi” sözleriyle askeri harekatı eleştiren Şık, “Bu savaş çığırtkanlığından hukuk ve demokrasi değil, daha fazla zulüm ve tek adam diktasının gücünü ikame etmesi çıkar. Çekilen her çizgide hizalanmakta tereddüt etmeyen ve prensipleri cesaretle savunmak yerine gündelik menfaatleri çiğnetmeyi tercih eden bir anlayışla siyaset yapılan bir yerde yargının hukuksuzluğa meşruiyet sağlama işlevi de hangi değişiklik yapılırsa yapılsın sona ermez.”

“Bu ülkede bedelinin bilinciyle savaşa karşı çıkan ve dahi barışı savunan herkes adına bir yalanı yaşamayı reddediyorum” diyen Şık, “Kendine yakıştıranların bu oyunun içinde kalmaya devam etsin. Ancak Brecht’in şu dediklerini aklından çıkarmasın: ‘Her savaştan geriye üç ordu kalır. Ölüler ordusu. Yas tutanlar ordusu. Hırsızlar ordusu.’ Buyurun kürsü sizin.” sözleriyle tepki gösterdi.

Son güncelleme: 09:19 17.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı