• Turkhane Logo

“Ahmet Davutoğlu, devletin kara kutusu! Mecliste konuşmalı”

HDP Milletvekili Garo Paylan, “devletin kara kutusu” olarak tanımladığı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ülkenin karanlık bir döneminin aydınlatılması için Mecliste konuşması gerektiğini söyledi.

14:18 27 Ağustos 2019 Salı
“Ahmet Davutoğlu, devletin kara kutusu! Mecliste konuşmalı”
HDP Milletvekili Garo Paylan, “devletin kara kutusu” olarak tanımladığı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ülkenin karanlık bir döneminin aydınlatılması için Mecliste konuşması gerektiğini söyledi.



Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi insan yüzüne çıkamaz. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran ve 1 Kasım arasındaki dönem olacaktır” sözleri yeni bir tartışmanın kapısını araladı.

DARBE MEKANİĞİ O DÖNEMDE DEVREYE SOKULDU


Paylan, çözüm sürecini dinamitleyen, darbe mekaniğinin Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde devreye konulduğu ifade etti. 22 Temmuz 2015’te ise, Ceylanpınar’da iki polisin ölümüyle Davutoğlu’nun diyalog sürecini resmen bitirdiğini ve operasyonların talimatını verdiğini anımsatan Paylan, 2014 Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında onaylanan “Çöktürme Planı”nın devreye konularak, bir bir uygulandığını belirtti.

2 POLİSİN ÖLDÜRÜLMESİ BİR PROVOKASYONDU

Davutoğlu’nun konuşması durumunda 20 Temmuz Suruç ve 10 Ekim Ankara Gar katliamlarının sorumlularının da açığa çıkacağını ifade eden Paylan, “Ceylanpınar’da öldürülen polislerin PKK tarafından öldürüldüğünü söylemişti. Savaş emrini vermişti. Daha sonra ortaya çıktı ki, 2 polisi öldüren dinamik, darbe mekaniğiydi. O dönem gözaltına alınan gençlerin, bu olayla ilgisi olmadığı ortaya çıktı ve bir provokasyon olduğu ortaya çıktı. Davutoğlu, bunlarla ilgili konuşmaya başlamalı” dedi.

BOMBALARA KİM YOL VERDİ AÇIKLANMALI

Paylan, Davutoğlu tarafından yanıtlanması gereken soruları ise, şöyle sıraladı: “Suruç ve Ankara Gar katliamlarında canlı bombalara kim yol verdi? Kimler o katliamın önünü açtı? Diyalog süreci nasıl dinamitlendi? Darbe mekaniği nasıl devreye geçti? Kendisi nasıl bir darbeyle görevden alındı?”

AĞAR KONUŞMADI DAVUTOĞLU KONUŞMALI

Davutoğlu gibi 1990’lı yıllarda İçişleri Bakanlığı görevinde olan Mehmet Ağar’ın da, daha önce ‘Ben konuşursam, bir tuğla çekersem, duvar yıkılır’ dediğini hatırlatan Paylan, şunları söyledi: “Ama maalesef Mehmet Ağar konuşmadı. O kötülük duvarı yerinde duruyor. Yıllarca pek çok acı yaşadık, kan ve gözyaşı yaşadık. Bu dönem de karanlık bir dönem. Davutoğlu’nun, Başbakan olduğu dönemdi. Davutoğlu eğer yeni bir siyaseti ortaya koyma niyetindeyse; ki biz bunu çok zor görüyoruz, o dönemle yüzleşilmeli. Aksi taktirde bu karanlık hepimizi boğar.”

FÜZE ATIP SAVAŞ BAŞLATMAK İSTEYENLER

Sınırın diğer tarafına füze atıp, savaşı başlatmak isteyenler olduğunu belirterek, Dışişlerinden sızan konuşmayı hatırlatan Paylan, “Çatışmalı sürecin devam etmesini isteyen bir mekanik vardı. Bunlar bu çatışmalı süreci ilerletip, darbeye yürümek istiyorlardı. Bu devletin içinde pek çok karanlık aktör vardı. O dönemde ‘F…’ ile AKP’nin yanı sıra diğer aktörler de vardı. Darbe süreci sonrası Erdoğan yüzünü MHP, statüko ve Ergenekonculara döndü. Bunun alternatifi daha özgürlükçü siyasetin bir iddia ortaya koymasıdır. Aksi taktirde ülkemiz bu karanlığa doğru daha fazla sürüklenecektir” dedi.

Son güncelleme: 14:18 27.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı