• Turkhane Logo

Adıgüzel: AKP seçim kaybetme korkusuyla suyu bulandırıyor

Bütün çalışmaların yasalara ve hukuka uygun olarak yapıldığını vurgulayan Adıgüzel, AKP'nin seçim kaybetme korkusuyla suyu bulandırdığını söyledi.

16:03 11 Ağustos 2022 Perşembe
Adıgüzel: AKP seçim kaybetme korkusuyla suyu bulandırıyor
Bütün çalışmaların yasalara ve hukuka uygun olarak yapıldığını vurgulayan Adıgüzel, AKP'nin seçim kaybetme korkusuyla suyu bulandırdığını söyledi.


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ana gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’de yok” ifadesi vardı.


AKP SEÇİMİ KAYBETME KORKUSUYLA SUYU BULANDIRIYOR

Kılıçdaroğlunun tartışma yaratan bu sözlerine açıklık getiren Adıgüzel, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlunun Biz YSK’den gelen ham verileri kontrol ediyoruz, il ve ilçe örgütlerimizden gelen bilgilerle bu verilerin tutarlılığını test ediyoruz, elimizdeki bilgilerle zenginleştiriyoruz ve YSKnin yanlışlarını düzeltiyoruz yönündeki açıklamalarını doğruladı.

Her seçim döneminde siyasi partilerin YSKden iki kere bilgi aldığını söyleyen Adıgüzel, bu verileri kontrol ettiklerini belirtti. Bütün çalışmaların yasalara ve hukuka uygun olarak yapıldığını vurgulayan Adıgüzel, AKPnin seçim kaybetme korkusuyla suyu bulandırdığını söyledi.

YSKnin paylaştığı verilerle seçim çalışmalarını oluşturduklarını belirten Adıgüzel, Biz bunlarla da kalmıyoruz. 1 milyon 300 bin üyeyle bu verilerin tekrar seçmen listeleriyle birleştiriyoruz dedi.

Sorunlu seçmenleri adreslerde tespit ettiklerini, bu verileri de YSKya bildirdiklerini söyleyen Adıgüzel, tek amaçlarının seçmen iradesine leke sürülmemesi olduğunu belirtti.

40 SEÇMENİN OLDUĞU EV AKPLİ MECLİS ÜYESİNİN EVİ ÇIKTI

Hatalar CHP tarafından belirlendi, İçişleri Bakanlığı utansın. İktidar partisinin bize teşekkür etmesi lazım diyen Adıgüzel, 2019 seçimlerinde yaşanan bir skandalı da ortaya çıkardı.

Adıgüzel, 2019 seçimlerinde Üsküdarda bir kapı numarasında 40 seçmen olduğunu görünce gittik baktık. AK Partili meclis üyesinin evi çıktı dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nin elinde yok” açıklaması tartışma yaratmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini, “Nasıl erişmiş, hem siyasi hem hukuki açıdan sorunlu bir ifade” ifadeleriyle eleştirmişti.

CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu ise Kılıçdaroğlu’nun ne anlatmak istediğini açıklamış, ellerindeki bilgilerin harfiyen doğru ve yasal olduğunu belirterek, çapraz kontrol yaptıklarını söylemişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Biz YSK’den gelen ham verileri kontrol ediyoruz, il ve ilçe örgütlerimizden gelen bilgilerle bu verilerin tutarlılığını test ediyoruz, elimizdeki bilgilerle zenginleştiriyoruz ve YSKnin yanlışlarını düzeltiyoruz değerlendirmesinde bulunmuştu.

Son güncelleme: 16:03 11.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı