• Turkhane Logo

Abdüllatif Şener’den AKP’ye: Her yerde yağma var, bu kadro ülkeyi mafya devletine çevirecek

AKP’de bir dönem başbakan yardımcılığı yapan Abdüllatif Şener, iktidara sert eleştirilerde bulundu.

13:19 15 Kasım 2021 Pazartesi
Abdüllatif Şener’den AKP’ye: Her yerde yağma var, bu kadro ülkeyi mafya devletine çevirecek
AKP’de bir dönem başbakan yardımcılığı yapan Abdüllatif Şener, iktidara sert eleştirilerde bulundu.



CHP’li Şener, “En büyük yolsuzluk bu ülkede. Her yerde yağma var. Bu kadro ülkeyi yeni nesil mafya devletine çevirecek. Kendi süfli çıkarları için dini lekelemekten çekinmiyorlar” diye konuştu.

AKP kurucularından CHP’li Abdüllatif Şener, eski partini ve AKP’yi anlattı. En büyük yolsuzluk Türkiye’de ifadelerini kullanan Şener, “Her yerde yağma var. Bu kadro ülkeyi yeni nesil mafya devletine çevirecek. Kendi süfli (aşağılık) çıkarları için dini lekelemekten çekinmiyorlar” dedi.


Refah-Yol hükümetinde maliye bakanlığı yapan, AKP’nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı, şu an CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Biz, gece gündüz uğraşırken bir baktık ki diğer arkadaşların gözleri ‘Nereden ne çarparız’ diye dolaşırmış. Bir başımızı kaldırdık, her taraf talan ediliyor. Bazıları ‘Ben varken iyiydi, benden sonra karıştı’ derler. Öyle bir şey yok. Başlar başlamaz zenginleşme iştahı da başladı.” ifadelerini kullandı.

BU KADRODA BULUNMAK DAVAYA İHANETTİR

Cumhuriyet gazetesine konuşan Abdüllatif Şener, AKP iktidarında yapılan yolsuzluğun, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm yolsuzlukların toplamından fazla olduğunu söyledi. Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhtemeldir ki dünyanın en büyük yolsuzlukları bu ülkede yapılıyor. Her taraftan çalınıyor, her yer yağma ediliyor. Kamu gücü bireysel zenginleşme için seferber edilmiş… Sonunda bu kadro ülkeyi yeni nesil mafya devletine çevirecek. Bunun neresi dava? Her türlü yanlışlarını dini söylemlerle kapatmaya çalışıyorlar. Yani kendi süfli (aşağılık) çıkarları için dini lekelemekten de çekinmiyorlar. Bu kadroda bulunmak davaya ihanettir.”

Son güncelleme: 13:19 15.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı