• Turkhane Logo

6'lı zirvede 3. buluşma: Demokrat Parti lideri ağırlayacak

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı'na imza atan 6 partinin genel başkanları üçüncü kez buluşacak.

15:12 07 Nisan 2022 Perşembe
6'lı zirvede 3. buluşma: Demokrat Parti lideri ağırlayacak
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı'na imza atan 6 partinin genel başkanları üçüncü kez buluşacak.


Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatına imza atan 6 partinin genel başkanları üçüncü kez buluşacak. En son DEVA lideri Babacanın daveti üzerine 27 Martta toplanan 6 partinin muhalefet lideri, bu kez de DP lideri Uysalın ev sahipliğinde iftar programında bir araya gelecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 3ncü kez DP Genel Başkanı Uysalın ev sahipliğinde toplanacak.


24 Nisanda iftarda buluşacak genel başkanlar, son toplantıda oluşturulmasına karar verdikleri komisyonların çalışmasını ele alacak.

Toplantının, DP Genel Merkezi mi yoksa başka bir yerde mi yapılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

DAHA ÖNCEKİ GÖRÜŞMELER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun daveti üzerine 13 Şubatta, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesislerinde çalışma yemeğinde bir araya gelen 6 muhalefet partisi genel başkanı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasının son şeklini ele aldı.

Liderler bu toplantıdan sonra mutabakat metninin imzalanması için 28 Şubatta düzenlenen törene katıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 27 Martta diğer partilerin genel başkanlarını partisinin genel merkezinde ağırladı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası kapsamında bir çalışma grubunun oluşturulduğu toplantıda, milli iradenin sandığa tam olarak yansıması ve seçim güvenliğini sağlamak amacıyla da bir çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı.

Son güncelleme: 15:12 07.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı