• Turkhane Logo

22 yıldır MHP’yi yöneten Devlet Bahçeli’ye yeni rakip

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğurlu, hiçbir seçim başarısı olmamasına rağmen 22 yıldır aralıksız MHP Genel Başkanlığı yapan Devlet Bahçeli’ye rakip çıktığını yazdı.

18:42 20 Temmuz 2019 Cumartesi
22 yıldır MHP’yi yöneten Devlet Bahçeli’ye yeni rakip
Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğurlu, hiçbir seçim başarısı olmamasına rağmen 22 yıldır aralıksız MHP Genel Başkanlığı yapan Devlet Bahçeli’ye rakip çıktığını yazdı.


MHP 21. dönem Ağrı Milletvekili Nidai Seven’in adaylığını MHP’de yeni kriz şeklinde yorumlayan Uğurlu, “MHP’de genel başkan adayı çıkması kriz çıkması demektir. Bahçeli koltuğunu kaybetmemek için rakiplerini ihraç eder MHP’den. O koltuk sanki Bahçeli’nin şahsi malıdır. Seven cesur bir çıkış yaptı, bakalım başarabilecek mi” ifadelerini kullandı.

MHP İKTİDARA MERDİVEN BASAMAĞI OLMAMALI


Uğurlu’nun sorularını cevaplayan Nidai Seven, “Muhalefet demek iktidara tabi olmak değil, denetleyen sorgulayan bir güç demektir. MHP iktidara merdiven basamağı olmak yerine, iktidara taşınmalı. Başkasının iktidarı için çalışan partiler; Tüzel kişiliklerini tasfiye etmeli, iktidarda kalmasını istediği partiye iltihak etmelidir” dedi.

YÜZDE 35’LİK MHP’Yİ BİRLEŞTİRECEĞİM

Seven, MHP’nin yüzde 35 civarında oyu bulunduğunu, ancak camianın çeşitli partilere dağılıp, bölündüğünü belirterek, bütün aileye ve Türk milletine talip olduklarını söyledi. Seven, “AKP’nin iktidarda kalması için değil, Başbuğumuzun özlem duyduğu Milliyetçi Türkiye İktidarı için yollara düşeceğiz. Tabandan tavana hareketiyle önce dağıtılmış aileyi toparlayacağız, sonra halkla bütünleşerek iktidara koşacağız” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI PARTİLİ OLMAMALI

Seven, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de eleştirerek, şunları söyledi: “Cumhur demek halk demektir ve cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olmamalıdır. Herkesin cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Cumhurbaşkanı makamı, herkesin saygı duyduğu ve herkesi kucaklayan bir makam olmalıdır. Parlamenter sistemini rafa kaldırmak Cumhuriyetimize sahip çıkmamak demektir. Kuvvetler ayrılığını “Kuvvetler Birliği” haline getirmek demokrasi ve cumhuriyetle asla bağdaşmaz.”

NİDAİ SEVEN KİMDİR?

1956 Yılında doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Bankacılık Bölümü’nden mezun oldu. Endüstri Mühendisliği’nde Master yaptı.

Çocukluğundan beri MHP’de olan Seven 1980 öncesi merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde Ankara Ülkü ocağında görev yaptı. 14 Ekim 1977 de Dev-Genç tarafından pusuya düşürülerek vuruldu. Ağrı MHP’den ilk ve son seçilen milletvekilidir.

21 inci Dönem (1999-2002 ) MHP Ağrı Milletvekilliği yapan Seven; Evli, 2 Çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Son güncelleme: 18:42 20.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı