• Turkhane Logo

'2023’e ihtimal vermiyoruz, CHP erken seçime hazır'

Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte bir süredir erken seçim tartışmaları gündemde.

09:46 10 Ocak 2020 Cuma
'2023’e ihtimal vermiyoruz, CHP erken seçime hazır'
Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte bir süredir erken seçim tartışmaları gündemde.



İktidar kanadından bu yönde bir eğilim olmadığı mesajı gelirken muhalefet cephesinde ise hazırlıklar olduğu belirtiliyor.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Ankara’nın 25 ilçesindeki ilçe kongrelerini yeni kadrolarla “başarılı” biçimde tamamladıklarını belirterek “Ankara, kongreler sürecinden güçlenerek çıkmıştır. CHP Ankara’nın kadroları, olası erken seçimde, iktidara hazırdır” değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyetten Sena Yaşarın sorularını yanıtlayan Partimizin erken seçim olsun diye bir talebi yok ama iktidarın bu süreci 2023’e kadar götürebileceğine ihtimal vermiyoruz. Her an erken seçim olabilir, biz de buna göre çalışıyoruz diyor.

Güvener, eski CHP milletvekili ve iş insanı Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan “TOGO Kuleleri’nde rüşvet” iddialarına ilişkin olarak ise, şunları kaydediyor:

Biz yola çıkarken hep şunu söyledik: Ankara’da ranta, talana, yağmacılığa son vereceğiz. Belediye başkanımız bu konuda çok kararlı, Ankara’da haram yemedim, yedirmeyeceğim diyen bir anlayışla görevini yapıyor. Biri eski milletvekilimiz olabilir, başkanımız da İsterse babamın oğlu olsun ifadelerini kullandı. İktidar yerel seçimlerin sonuçlarını içine sindiremedi. Bu hazımsızlığını her alanda gösterdiği gibi, Ankara’da da iktidara yürüyen CHP’yi karıştırmak, yürüyüşünü durdurmak için her türlü kumpası kuruyor. CHP’de rantçıların, rüşvetçilerin, yağmacıların yeri yok. Rüşvet iddiaları bizi geriletmek yerine güçlendirmiştir. Ankaralı bir kere daha gördü ki Ankaralıların hakkını koruyan bir belediye başkanı ve onun arkasında bir partisi var.

AKP’nin çoğunlukta olduğu belediye meclisinde Meclisi’nde, Yavaş’ın çalışmasını zora düşürme çabaları olduğunu belirten Güvener, Mansur Yavaş yönetimi bir an önce borçlanıp otobüs ihtiyacını karşılamak istedi, başta ona bile engel olmaya kalktılar. Kamuoyu bunları görüyor ve tepki gösteriyor. Geri adım atıp yetkiyi vermek zorunda kaldılar. İnatla, grup kararı alarak yanlış yapmaya devam ettikleri sürece meclis çoğunluklarını da kaybedebilirler görüşünü dile getiriyor.

Son güncelleme: 09:46 10.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı