• Turkhane Logo

“Gerçekten insan ‘aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı rakamları mı görüyoruz’ diye şüpheye düşüyor"

Özel, Erdoğan'a “Gerçekten insan ‘aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı rakamları mı görüyoruz’ diye şüpheye düşüyor" dedi.

17:29 25 Ağustos 2022 Perşembe
 “Gerçekten insan ‘aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı rakamları mı görüyoruz’ diye şüpheye düşüyor
Özel, Erdoğan'a “Gerçekten insan ‘aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı rakamları mı görüyoruz’ diye şüpheye düşüyor" dedi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nisan ayında verdiği bir konserde sarf ettiği İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor sözleri yeniden gündeme getirilerek hedef gösterilen ve gözaltına alınan şarkıcı Gülşen hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, imam hatiplerin CHP döneminde kurulduğunu hatırlatarak İmam hatipler, diğer okullarımız gibi hepimizin bu memleketin evlatlarını yetiştiren, yasayla kurulmuş, CHP döneminde kurulmuş ve dinin gereklerini insanlara doğru şekilde ve devlet eliyle ve denetimiyle öğretecekler yetiştirmek üzere kurulmuş okullar. Hiçbir okula yapılmaması gerektiği gibi bu okullarla ilgili de öyle bir espri de olsa şaka da olsa, tanımlama doğru değil. Nasıl bir açıklama yapıldı bilmiyorum ama mutlaka düzeltilecektir. Maksadını aşmış bir espri. Çok rahatsız edici şekilde insanların kalbini kırdı. Hızlı bir şekilde telafi edileceğini ümit ediyoruz. Biz de takip edeceğiz ifadelerini kullandı.


Özel, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreninde yaptığı Faiz, kur gibi meselelere takılı kalırsak Türkiyeye yazık ederiz. Türkiyeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında sokmaktan, Türk milletini muasır medeniyet seviyesine çıkarmaktan daha büyük bir onur olabilir mi? sözlerine atıf yaparak “Gerçekten insan ‘aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı rakamları mı görüyoruz’ diye şüpheye düşüyor. Sanki bir paralel evrende, her şeyi toz pembe gösteren bir masal aleminde yaşıyor gibi. Bu metinler yabancı dile çevriliyor. Bunu görenler ‘Türkiye Cumhuriyeti nasıl bir ülke ki başındaki bu kadar fütursuz yalan söylüyor ve milletinin aklıyla alay ediyor, halkını enayi yerine koyuyor’ diye düşünüyorlardır. Düpedüz Cumhurbaşkanı tarafından tüm millete hakaret” dedi.

Yine Erdoğanın Onlarda (Avrupa ülkeleri) enflasyon yüzde 9 bizde yüzde 80’e dayandı diyorlar. Onlardaki enflasyon ile bizdeki enflasyonun etkileri aynı değil ki sözlerini hatırlatan Özel, Türkiye’nin dünya endeksinde 8 yılda 6 sıra gerilediğini belirtti. Özel, Bakın 2015, dünyanın en büyük 16. ekonomisi. Dünyanın baktığı endeks. 2020 yılında 20. sıraya gerilemişiz. Bütün uluslararası kuruluşların öngörüsü bu sene 22. sırada olacağız. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan 106. Sıradaki Türkiye ekonomisini 7 yıl içinde ‘ekonomistim, ben bilirim’ diyerek 16’dan 22. sıraya geriledi bilgisini verdi.

NEBATİYE GÖNDERME

Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin icralık borçlara ilişkin yaptığı yeni düzenlemenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun yurttaşlara seslenerek yaptığı Borçlarınızı ödemeyin çağrısının ardından geldiğini vurguladı. Özel, Sadece kendi gözlerinin içini güldürüp vatandaşın anasını ağlatan biri var. Kim? Sayın Nebati. Dün. Sayın Genel Başkanımız önceden saatini ilan ettiği bir video mesajla vatandaşımıza seslendi. Dedi ki, ‘Bizi tehdit edecekler icraya verecekler, icraya vermekle tehdit edecekler, borcunun işte şu kadarını öde’ diye tepene çökecekler. Bunlara karşı ben senin arkandayım, iktidara gelince benimle konuşacaklar, sakın onlara yüz verme dedi.’ Neden dedi bunu? Çünkü elektrik, su, doğalgaz bir sürü borçtan dolayı vatandaş ödeyememiş, faiz binmiş ödeyememiş şeklinde konuştu.

SABAH GAZETESİNİN MANŞETİ

Yandaş Sabah gazetesinin Kılıçdaroğlunun açıklamalarının ardından taşra ve şehir baskılarındaki manşet haberlerinin değişmesine dikkat çeken Özel, Bakın Kemal Bey bunu söylemeden önceki Sabah gazetesi taşra baskısı. Bay Kemal konuşmuş gece 10’da İletişim Başkanlığı, Maliye Bakanlığının iletişimcileri dört kanala telefon. Bu devredilen temerrütler var ya vatandaşın gırtlağına çökecekler Kemal Bey bunu vurguladı. Hop Sabah gazetesinin Türkiye baskısı, şehir baskısı değişti. Bir tek şunu söylüyoruz, muhalefetteyken emekliye iki maaş ikramiye veren verdiren, taşerona kadro veren verdiren, KYK borçlarının faizlerini sildiren Bay Kemal bir iktidara gelsin de o zaman nasıl garibanın, yoksulun, memurun, işçinin, çiftçinin dostu olduğunu hep birlikte göreceğiz ifadelerini kullandı.

Özelin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

KAPTAN DEĞİŞİRSE BU GEMİ BATMAZ

Bakın Recep Tayyip Erdoğanın gemisi bu. Aynı gemide olanlar mutlaka ona oy versinler. Bu gemide olmayıp da gemisi batmak üzere olanlar; bu kaptanı değiştirince bu geminin kurtulacağına inanarak kendi hayat mücadeleleri için Recep Tayyip Erdoğanın karşısındakilere oy versinler. Biz; Recep Tayyip Erdoğanın Binali Beyin, gemilerine, gemiciklerine değil, bu ülkenin yaşam mücadelesini verdiği Türkiye Cumhuriyeti gemisine kaptanı değiştirip yoluna tam hızla devam etmek istiyoruz. ‘Gemi batıyor diyor,’ batmayacak, bu gemiyi batıran kaptan değişirse bu gemi batmaz.

BİR TEK SINAVA İPTAL ETMEKLE BU İŞTEN KURTULAMAZSINIZ

Şimdi KPSS soruları çalındığı, bilindik sorunun sorulduğu, birilerine torpil yapıldığı ortaya çıktı. Suçüstü yakalandılar, Devlet Denetleme Kurulunu harekete geçirdiler. Ankara cumhuriyet savcılığı, Devlet Denetleme Kurulu harekete geçirdi. Ona ihbarda bulundu, soruşturma yürütülüyor, inşallah ama ne aşamadayız yapıyorsunuz ya? Zamanında bu ülkenin subaylarını sabahın köründe bu ülkenin kahraman askerlerini kumpaslarla toplarken sabah, öğlen, akşam bildiri geçiriyordu. Bu soruşturmadan evet ama biz bilelim, yok tık yok. Bir tek sınava iptal etmekle bu işten kurtulamazsınız. Bir tek bu sınava bakmakla da olmaz. Geçmişte yaptığınız sınavların sadece bir sınavda mı yaptınız bunu? 1000 çeşit oyun var. Hepsinin incelenmesi lazım.

Gençlerin geleceğini çaldılar. Bir buçuk milyon gencin umudunu çaldılar, yıllarını çaldılar. Sabahlara kadar uykusuz geçirdiği geceleri çaldılar? Bir görelim, bir kelepçe yap. Bu işin sorumlusu kimse bir çıksın bakalım, bir gösterin, bir bilgilendirme yapsan savcı bey. Kaç kişiyi sorguladım, kaçını tutuklayın? Tutuklamadaysan nasıl bir tedbir uyguladın, ne oluyor, ne bitiyor bir görelim, unutturacak mısınız?’ Bu sınavı iptal ettik. Çocuklar bir daha çalışsın, 18 Eylülde girsinler. Bu işi unutalım.’ Yok öyle unutma

ANKA

Son güncelleme: 17:29 25.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı