• Turkhane Logo

CHP’li Emir: “142 adlı belge ile mükerrer oy kullanılacak”

Saray’da görevli 5 bin güvenlik personeli başta olmak üzere güvenlik görevlileri için “142” adlı bir belge hazırlandı. Bu belgeye sahip kişi istediği sandıkta oy kullanabilecek.

11:46 04 Mart 2019 Pazartesi
 CHP’li Emir: “142 adlı belge ile mükerrer oy kullanılacak”
Saray’da görevli 5 bin güvenlik personeli başta olmak üzere güvenlik görevlileri için “142” adlı bir belge hazırlandı. Bu belgeye sahip kişi istediği sandıkta oy kullanabilecek.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Murat Emir, güvenlik güçlerinin 142 adlı belge ile farklı sandıklarda oy kullanabileceklerini vurguladı. Seçim günü görevli olan polislere mükerrer oy kullandırılacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.


CHP Ankara milletvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için soru önergesi verdi. Seçimlerde ilçe seçim kurulu tarafından sandık görevlileri ile güvenlik güçlerine verilen ‘’142’’ adlı bir belgeyi hatırlattı.

BELGE SAHİBİ İSTEDİĞİ YERDE OY KULLANABİLİYOR

Bu belge ile istenilen sandıkta oy kullanılabildiğini belirten Emir, ‘’Bu belge sandık görevlileri tarafından alınmadığı takdirde belge sahibi kişi, farklı sandıklarda oy kullanabiliyor’’ dedi. Emir, bu yolla çok sayıda güvenlik gücüne oy kullandırtılacağına dair iddialar olduğunu söyledi.

SARAYDA GÖREVLİ 5 BİN POLİS MÜKERRER OY KULLANACAK

Emir, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaklaşık 5 bin polisin görev yaptığını ve bu polislerin tamamının seçim günü görevli gibi gösterilerek, Beştepe’nin bulunduğu Yenimahalle’de oy kullanacağı iddiasının kendisine ulaştığını dile getirdi. Emir, Süleyman Soylu’ya bu iddianın doğru olup olmadığını sordu.

AKP KİRLİ BİR OYUNA BAŞVURMAKTADIR

Murat Emir, polislerin CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin olduğu yerde oy kullandırma girişiminin vahim bir iddia olduğunu belirterek “Şayet doğru ise; yapılması istenen açıktır. Polis memurlarının Yenimahalle’de oy kullanması sağlanarak bu yolla ilçede yığılma yapılması planlanmaktadır. Bilek gücüyle Yenimahalle’yi alamayan AKP, kirli bir oyuna başvurmaktadır” ifadesini kullandı.

KAÇ GÜVENLİK GÖREVLİSİNE 142 BELGESİ HAZIRLANACAK

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görev yapan polis memuru sayısını ve kaçının 31 Mart seçimleri için görevlendirileceği bilgisini talep eden Emir, “Sarayda görev yapan polis memurlarının, 31 Mart yerel seçimlerinde, görevli gibi gösterilerek, Yenimahalle ilçesinde oy kullanacakları iddiası doğru mudur?” diye sordu. Emir, ayrıca ülke çapında kaç güvenlik görevlisi için 142 belgesi hazırlanmasının planlandığı sorusunu yöneltti.

 

Son güncelleme: 11:46 04.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı