• Turkhane Logo

Bakanın eşinden eğlence savunması: Kilisenin akustiğini test ediyorduk

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ile Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy arasında süren "eğlence" tartışması mahkemelik oldu.

13:42 09 Şubat 2020 Pazar
 Bakanın eşinden eğlence savunması: Kilisenin akustiğini test ediyorduk
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ile Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy arasında süren "eğlence" tartışması mahkemelik oldu.




CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, 6 Şubat tarihinde attığı videolu bir twitte, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile 59 arkadaşının Vandaki çığ faciasına rağmen Ani Harabelerinde eğlendiğini yazdı ve bu tutumu eleştirdi.


  3- Bakan Ersoyun eşi Pervin Ersoyun Kars - Ani Harabelerindeki BUGÜN eğlenirken çekilen görüntülerini yayınlamamın ardından, instagramdaki görüntülerin tamamı silindi. Siz o görüntüleri silseniz ne olur ki? Görüntüler toplumsal hafızamıza kaydedildi bile... #Çığ #Kars #Van pic.twitter.com/vtEPzEKijP — Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) February 6, 2020
Yarkadaşın twiti sonrası, eğlenceyi gösteren videolar, İnstagram hesaplarından silindi ama tartışma bitmedi.

Pervin Ersoyun avukatları, dün bir açıklama yaparak Barış Yarkadaşı savcılığa şikayet ettiklerini duyurdu.

Avukatlar, Pervin Ersoy orada eğlenmiyor, kilisenin akustiğinin test edildiği sırada misafirlere eşlik ediyordu ifadesini kullandı.

Gerçek Gündemde yer alan habere göre, bunun üzerine Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

AKPli Turizm Bakanı - ETS Turun Sahibi Mehmet Ersoyun eşi Pervin Ersoy, Vanda 38 kişinin çığ altında kaldığının ortaya çıktığı saatlerde Kars - Ani Harabelerindeki (Ani Kenti) tarihi bir kilisede arkadaşlarıyla birlikte, şarkı söyleyip eğleniyordu. Eğlence videosunu memleketim Karsla ilgili gelişmeleri internette tararken şans eseri gördüm. Üstelik video gizli saklı da değildi. Eğlence görüntülerini aynı gezinin organizatörlerinden olduğu anlaşılan Gelecek Partisi Kurucusu Ömer Faruk Başaranın eşi Evrim Kırmızıtaş Başaran yayınlamıştı.

Turizm Bakanı Mehmet Ersoyun eşinin tarihi kilisede Aslı Hünelin söylediği şarkılara eşlik ettiğini ve eğlendiğini gösteren videoyu yayınlamam üzerine, avukatı meslek etiğine aykırı bir açıklama yaparak, hakkımda suç duyurusunda bulunduklarını belirtmiş.

Önce avukata kısa bir cevap: Pervin Ersoyun avukatı iseniz, müvekkilinizin kişilik haklarına yönelik bir hakaret, iftira ya da aşağılama varsa buna ilişkin başvuruyu yapar ve konuya ilişkin hukuki gerekçeyi anlatan bir duyuru yayınlarsınız. Yayınladığınız açıklama, mesleğinizin etiğine aykırıdır....

Pervin Ersoy adına avukatı tarafından yapılan açıklamada, Ersoyun Vanda yaşanan acı hadiseyi öğrenmesine rağmen, geziyi iptal edemediği, bunun zor olacağı belirtiliyor. Yani; Ersoy ve geziye bir tur şirketi aracılığıyla eşlik edenler, çığ faciasından haberdar...

Zaten, tarihi kilisede kurallara ve geleneklere aykırı bir biçimde söylenen iki şarkının görüntüsü, Vanda 38 kişinin çığ altında kaldığının ortaya çıkmasından yaklaşık 2 saat sonra paylaşılmış. Videoda Pervin Ersoy da şarkılara eşlik ediyor. Avukatlar ise buna rağmen Ersoyun çok üzüntülü olduğunu, hatta bu yüzden olayı duyar duymaz Erzurumda bir camide dua ettiğini söylüyor.


 

Son güncelleme: 13:42 09.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı