• Turkhane Logo

"Yaklaşık bin mahkûmun 150 kadarı koronavirüs ve buna rağmen tüm mahkûmlar bir arada"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Maltepe Cezaevinde bin mahkumdan 150’sinin koronavirüs olmasına rağmen bir arada kaldıklarını açıkladı.

14:16 21 Kasım 2020 Cumartesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Maltepe Cezaevinde bin mahkumdan 150’sinin koronavirüs olmasına rağmen bir arada kaldıklarını açıkladı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevlerindeki koronavirüs vakalarıyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Maltepe Açık Cezaevinde Kovid-19 pozitif mahkumlar ile sağlıklı tutuklu ve hükümlülerin aynı yerde tutulduğunu belirten İlgezdi, “Yaklaşık bin mahkûmun 150 kadarı Covid-19 pozitif ve buna rağmen tüm mahkûmlar bir arada. Mahkûmların hastalar ile ayrı yerde kalma talepleri cezaevi yönetimi ve gardiyanlarca kabul edilmiyor” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, açık cezaevlerinde koronavirüs izinleri gerekçesiyle mahkûm sayısının azalması nedeniyle mevcut mahkûmlar günde 16-17 saat çalıştırılıyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, mahkûm ve yakınlarından çok sayıda telefon aldığını belirterek “Bu resmen angaryadır. Derhal bu uygulamadan vazgeçilmelidir” dedi.

GARDİYAN: GRİP GİBİ BU HASTALIK, GEÇER

Maltepe Açık Cezaevi’nde Kovid-19 pozitif mahkûmlar ile sağlıklı mahkûmların aynı yerde tutulduklarını kaydeden İlgezdi, “Yaklaşık bin mahkûmun 150 kadarı Covid-19 pozitif ve buna rağmen tüm mahkûmlar bir arada. Mahkûmların hastalar ile ayrı yerde kalma talepleri cezaevi yönetimi ve gardiyanlarca kabul edilmiyor. Hatta bazı mahkûmlara gardiyanların ‘grip gibi bu hastalık geçer’ dediği iddiaları gündeme geliyor” değerlendirmesi yaptı.

İlgezdi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine de taşıdı.

Son güncelleme: 14:16 21.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı