• Turkhane Logo

Vatandaş Sebahattin ölmüş kimin umurunda

Kapısında kalp krizinden ölen Sebahattin Duru’ya müdahale etmediği ileri sürülen Gebze Özel Merkez Hastanesinin sahibi, AKP’den milletvekili aday adayı Hakan Öbek çıktı.

19:11 30 Eylül 2020 Çarşamba
Vatandaş Sebahattin ölmüş kimin umurunda
Kapısında kalp krizinden ölen Sebahattin Duru’ya müdahale etmediği ileri sürülen Gebze Özel Merkez Hastanesinin sahibi, AKP’den milletvekili aday adayı Hakan Öbek çıktı.


Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Özel Merkez Hastanesinin önünde, dün Sebahattin Duru isimli yurttaş kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Hastane personelinin Duru’ya müdahale etmediği iddiaları tartışma konusu oldu. Hastane yöneticilerinin, “Hasta hastanede olmadığı için müdahale edemeyiz” dediği ileri sürüldü. Tartışılan hastanenin sahibi Hakan Öbek’in de AKP kurucusu olduğu ve hastanenin açılışının da Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2003 yılında yapıldığı ortaya çıktı.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI


Birgün gazetesinin haberine göre, Özel Merkez Hastanesinin Yönetim Kurulu Başkanı AKP’li Hakan Öbek, 2017 yılında bir yerel gazeteye verdiği röportajda “Bakın ben Ak Parti’nin Gebze kurucularındanım. Gebze İlçe Başkan Yardımcılığı, Kocaeli İl Başkan Yardımcılığı, Darıca İlçe Başkanlığı, milletvekili aday adaylığı süreçlerinde çalışmalar yaptım yani davamıza gönülden bağlıyım. Şu an aktif görevim olmasa da bölgesel ve yerel siyasetin tam içindeyim, öyle hissediyorum” ifadelerini kullandı.

HASTANENİN AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞ

Öbek, röportajında Erdoğan’la ilgili de şunları söyledi: “Kendisi benim sosyal yaşantımda ve siyasette model aldığım bir kişilik ve ülkemiz için büyük şans. Siyaset yaparken ve öncesinde de İstanbul Belediye Başkanı iken de mesaimiz oldu. Allah onu memleketimizin başından eksik etmesin. Gönül isterdi ki yeni hastanemizi de kendisi açsın, zaman uygun olursa bunu gerçekleştireceğini düşünüyorum.”

Sebahattin Duru’nun hayatını kaybettiği anlar çevredekiler tarafından, kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Tepki toplayan görüntülerde, çevredekilerin fenalaşan Sebahattin Duru’yu kontrol ettiği ve bir kişinin de cep telefonuyla kayıt yaptığı görülüyor. Videoda ayrıca görüntüyü çeken kişinin, “Merkez Hastanesi dibindeyiz. İçeriden doktor çağırıyoruz, gelmiyor. Doktor, yetkisi olmadığını söylüyor. 10 dakika yatıyor. Gebze’nin merkezindeyiz, rezillik. Güvenlik de bakıyor, doktora söylüyoruz, ikisi de gelmiyor. ‘Yetkimiz yok’ denilerek, özel hastaneden kimse gelmiyor” dediği duyuluyor.

Son güncelleme: 19:11 30.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı