• Turkhane Logo

Tıp Bayramında bomba soru

"Hollanda Nazi zihniyetiyle yönetiliyorsa, neden Hollandalılar Türkiye'ye sığınmıyor da, Türk doktorlar, akademisyenler Hollanda'ya sığınıyor?"

16:40 14 Mart 2017 Salı
Tıp Bayramında bomba soru
"Hollanda Nazi zihniyetiyle yönetiliyorsa, neden Hollandalılar Türkiye'ye sığınmıyor da, Türk doktorlar, akademisyenler Hollanda'ya sığınıyor?"

Bugün 14 Mart. Türkiyede Tıp Bayramı olarak kutlanıyor. 

Türkiyede modern tıbbın temelleri Hitlerin zulmünden kaçan Yahudi doktorlar, Hitler Muhalifleri ve bilim adamları tarafından 1930lu yılların sonlarında kuruldu. 

Sadece Tıp değil, birçok modern bilim, bu kaçak durumuna düşen bilim adamları tarafından özellikle üniversitelerde yerleştirildi, yeni hocalar yetiştirildi. 

Yani 1930lu yıllarda Nazi Almanyasından canını kurtarmak ve mesleğini devam ettirmek isteyen Bilim İnsanları sığınacak bir kapı olarak Türkiyeyi görmüşler ve Türkiyede yaşayarak, Türkiyeye birçok değer katmışlardı. 

O zaman henüz dünyada bu kadar insan hakları, demokrasi, insan konumuna saygı, tolerans düşüncesi gelişmemişti. Ama Türkiye bu kültürel zenginliğe o zaman sahipti.
 
Aradan neredeyse 80 yıl geçti ve gelinen noktada Türkiyede 15 üniversite, 35 hastane bir kalemde kapatıldı. ...

1000 Türkiyeli doktor ve akademisyen işsiz kaldı. Kamudan 1500 doktor ihraç edildi. İhraç edilen sağlık personeli sayısı 6500 civarında. 

Yüzlerce doktor tutuklu. Öyle ki bazı yerlerde tüm doktorlar tutuklandığı için organ nakli bölümleri kapatıldı. Bazı şehirlerde uzman kardiyolog kalmadı.  

Kırıma tabi tutulan doktorlardan çok azı imkan bulup 80 yıl önce Nazilerden kaçan doktorlar gibi demokratik ülkelere sığınabildi.

Gaspedilen bir Tıp Fakültesi binası AKP il başkanlığına dönüştürüldü ve Türkiyede milyonlarca insan ve binlerce aydın, doktor, akademisyen sessiz kaldı.

Ve şimdi Hollandaya Nazi benzetmesi yapan Erdoğanın cevap vermesi gereken soru şu:

Hollanda Nazi zihniyetiyle yönetiliyorsa, neden Hollandalılar Türkiyeye sığınmıyor da, Türk doktorlar, akademisyenler Hollandaya sığınıyor?

Neden doktorlar, akademisyenler bir araba bagajında ya da bir şişme bot üstünde Türkiyeden kaçmaya çalışıyor?

Siyasal islamcıların söyleminden alıntı ile memleket bu haldeyken, bayramsa tıp bayramınız kutlu olsun.

Son güncelleme: 16:40 14.03.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı