• Turkhane Logo

Tıbbi cihaz firmaları kafaya huni taktı: Artık çıldırmak üzereyiz!

Kamuya ait sağlık kuruluşlarına tıbbi malzeme ve hizmet temin eden firmalar adına ORDER Başkanı Delikanlı kafasına huni takarak “Artık çıldırmak üzereyiz” dedi.

16:42 21 Nisan 2021 Çarşamba
Tıbbi cihaz firmaları kafaya huni taktı: Artık çıldırmak üzereyiz!
Kamuya ait sağlık kuruluşlarına tıbbi malzeme ve hizmet temin eden firmalar adına ORDER Başkanı Delikanlı kafasına huni takarak “Artık çıldırmak üzereyiz” dedi.


Kamuya ait birçok sağlık kuruluşuna tıbbi cihaz hizmeti veren firmalar yaklaşık 16 aydır tahsilat yapamadıkları için tepki gösterdi.

Ortopedi ve Omurga Cerrahisi Tıbbi Malzeme İmalatçıları, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (ORDER) Başkanı Erkin Delikanlı Ankara’da yaptığı videolu açıklamada, kafasına huni takarak yaşanan durum karşısında artık çıldırdıklarını söyledi.


HALK SAĞLIĞI SORUNUNA DÖNÜŞECEK

Delikanlı Ödemeler bir an önce yapılmazsa bu bir halk sağlığı sorununa dönüşür diye konuştu. 16 aydır ödeme yapılmadığı için yaşadıkları zorlukları anlatan Delikanlı, net ve şeffaf bir yanıt beklediklerini belirterek şunları söyledi: “Halk sağlığı sorunu olmaması için, ülkemize katma değer yaratmaya devam edebilmek için, ihracat kapasitemizi arttırabilmemiz için, sürekli ve sürdürülebilir bir ödeme planının, mutlak suretle endüstriye yansıtılması lazım. Sallamıyorsunuz anladık, yalandan yerelleşme söylemi yaptınız anladık, artık somut, net ve şeffaf bir cevap verin.”

ÖDEME YAPILMAZSA HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAKLAR

Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği, Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası, Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada idarelerin sözleşme hükümlerine uymadığına dikkat çekti. Açıklamada düzenlemelerin yapılmaması durumunda hukuki yollara başvurulacağı belirtilerek şu ifadeler yer aldı: “Ne yazık ki idarelerle akdedilmiş sözleşmelerin tüm hükümleri işletilir iken, ödemeye ilişkin hüküm işletilmemektedir. Buna karşın sektör mensuplarımız her türlü hizmet ve malzeme tedarikini eksiksiz yapmakta ve sağlık sahasında cansiperane hizmet sunumuna devam etmekte hatta hayatları pahasına hizmetleri sürdürmektedirler.”
  .#tıbbicihaz kafayı yedi ! Sektöre yapılanı anlamak akıl sağlığına aykırı! Sayın Bakan @drfahrettinkoca , Sayın Bakan @lutfielvan endüstrim yoruldu ve aklını kaybetti! Lütfen ama lütfen !!!!! @HMBakanligi @saglikbakanligi #birliktemümkün pic.twitter.com/OwaGaKrpzR — Erkin Delikanlı (@erkindelikanli) April 19, 2021  

Son güncelleme: 16:42 21.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı