• Turkhane Logo

Sivas Numune Hastanesi Covid-19’lu sağlıkçıları işe çağırdı

Sağlık çalışanlarına mesaj gönderen Sivas Numune Hastanesinin, 21 günde test sonuçları negatife dönmeyen koronavirüslü personelin, koruyucu ekipmanlarla çalışmasını istediği öğrenildi.

16:43 06 Eylül 2020 Pazar
Sivas Numune Hastanesi Covid-19’lu sağlıkçıları işe çağırdı
Sağlık çalışanlarına mesaj gönderen Sivas Numune Hastanesinin, 21 günde test sonuçları negatife dönmeyen koronavirüslü personelin, koruyucu ekipmanlarla çalışmasını istediği öğrenildi.


Sivas Numune Hastanesi, sağlık çalışanlarına bir mesaj göndererek Kovid-19 testi pozitif olan sağlıkçıların işbaşı yapmasını’ istedi. Hastane yönetiminden çalışanlara gönderdiği mesajda, “21 günün sonunda halen test sonuçları negatife dönmeyen personellerimiz maske vb. koruyucu ekipmanlarıyla işbaşı yapacaktır. Konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususu önemli rica olunur” denildi.

ZORLA ÇALIŞIN DEMİYORUZ


Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün, Kovid-19 saptanan sağlık çalışanlarının PCR testinin negatif olduğu takdirde işe dönebileceği kararına rağmen, koronalı çalışanları işe çağıran hastane yönetimi tepkilerin odağı oldu.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sivas Numune Hastanesi’nin Başhekimi Kenan Kaygusuz “Biz bu mesajı Sağlık Bakanlığı’nın genelgesine dayanarak yazdık. Biz kimseye gelin zorla çalışın demiyoruz” dedi.

SES: TEHLİKELİ VE YANLIŞ

Sağlık çalışanlarını hastalığın kaynağı haline getiren uygulamayı tehlikeli yanlış olarak niteleyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Pınar İçel: “Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Covid-19 Rehberi Algoritması’nın ‘Sağlık Çalışanının İzolasyonunun Sonlandırılması’ başlıklı kısmında semptom başlangıcı takip eden en erken 3 gün ve sonrasında olmak kaydıyla en az 24 saat arayla alınan iki testin negatif olması şartı aranır. Sonrasında işe dönebilir dense de uygulama bu şekilde değildir. Uygulamada sağlık çalışanlarının test sonucu pozitif olmaya devam etse bile kimi yerlerde 14, kimi yerlerde ise 21 gün sonra işe başlatıldıkları bilinmekte. Yine sağlık çalışanına duyulan ihtiyaçtan kaynaklı PCR testi pozitifliği devam edenler çalıştırıldığı gibi 60 yaş üzeri, kronik hastalığı bulunan, gebeliğin ilk 24 haftasındaki sağlık çalışanları da çalıştırılmakta” diye konuştu.

Bugüne kadar yaklaşık 30 bin sağlık çalışanı Kovid-19’a yakalandı. Enfekte olan sağlıkçılardan 78’si hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 16:43 06.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı