• Turkhane Logo

Koca: 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzerindekilerin aşılanmasına başlanacaktır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü salgınına yönelik aşı programında, 1 Haziran'dan sonra 50 yaş üzerindeki kişilerin aşılanacağını açıkladı.

20:12 26 Mayıs 2021 Çarşamba
Koca: 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzerindekilerin aşılanmasına başlanacaktır
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü salgınına yönelik aşı programında, 1 Haziran'dan sonra 50 yaş üzerindeki kişilerin aşılanacağını açıkladı.


Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı programının hızlandırılacağını söyledi. Koca, “1 Hazirandan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır” dedi.

Bilim Kurulu toplantısında koronavirüsü (Covid-19) salgınının seyri ve aşı programını değerlendirdiklerini aktaran Fahrettin Koca, “Vatandaşlarımıza vaka sayılarını önemli ölçüde düşüren kısıtlamalara ve tedbirlere gösterdikleri uyum için teşekkür ederim. Vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek” diye konuştu.


“Normalleşme döneminde kısıtlamaların giderek azalacağı ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağı ve yaygın aşılama ile güçlendirilmiş bir uygulama hedefliyoruz” diye Koca, aşı programının da hızlanacağını söyledi.

Koca, “1 Haziran’dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. Bu kapsamda 1 Hazirandan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır” diye konuştu.

Türkiyenin aşı üretmediğini fakat en kısa sürede en çok aşıyı tedarik ettiğini belirten Kocanın açıklamasından satır başları şöyle:

AŞI ÜRETMEYEN ÜLKELER İÇİNDE EN ÇOK AŞIYI EN KISA SÜREDE TEMİN ETTİK

Aşı tedarikinin en sıkıntılı olduğu günlerde dünyanın en hızlı aşı kampanyalarından birini yürüttük. Aşı tedarikinde son iki ayda bir yavaşlama olsa da bunun Haziran ayıyla birlikte hızlanacağını belirtmiştik. Aşı üretmeyen ülkeler içinde en çok aşıyı en kısa sürede temin eden bir program yürüttük.

YAKINDA ÖNEMLİ BİR MİKTAR AŞI DAHA ULAŞMIŞ OLACAK

Çok yakında önemli bir miktar daha aşı ülkemize ulaşmış olacak. Buradan Çin makamlarına gösterdikleri destek ve anlayış için teşekkür ediyorum. Tüm girişimlere rağmen aramızdaki anlaşma ve iyi ilişkilerin devamı için karşılıklı büyük gayretler gösterdik.

30 MİLYON DOZ BIONTECH AŞISININ İLK BÖLÜMÜ BUGÜN GELDİ

İlk geliştirilen Covid-19 aşısı olan Biontech aşısını da ülkemizde de yürütülen faz 3 klinik çalışmalarının başından beri takip ediyoruz. Üretim kapasitesi ile ilgili gelişmeler ile birlikte daha önce 27 Aralık 2020’de 30 milyon doz olarak imzaladığımız anlaşmayı geçtiğimiz günlerde 120 milyon doza çıkardık. Haziran ayında 30 milyon doz teslim edilecek olan aşıların ilk bölümü bugün ülkemize ulaştı. Önümüzdeki hafta başında yaklaşık 5 milyon doza yakın aşı daha ülkemize ulaşacak. 50 milyon doz Sputnik aşısının da anlaşmasını imzalamış bulunuyoruz. Böylece nüfusumuzun 3 katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk.

YERLİ AŞIMIZDA SON AŞAMAYA GELDİK

Yerli aşımızla ilgili de son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Faz çalışmaları devam eden 3 aşı adayımızdan 1i insan deneylerinin son safhası olan Faz 3 aşamasına gelmiştir. En kısa sürede Faz 3 aşılamaları başlayacaktır. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımızın liderliğinde yürütülen çalışmalar başarıyla sonuca yaklaşmıştır. Kendi geliştirdiğimiz aşımızın kullanımının da yaklaştığı müjdesini vermek isterim.

HER OLUMLU GELİŞMEYİ ELEŞTİRENLER ELBETTE OLACAK

Tüm dünyada çok sıkı koşullarda aşı teminiyle ilgili büyük zorluklar yaşanırken ülkemizin menfaatlerini ve vatandaşlarımızın sağlığını önceleyerek önemli miktarda aşıyı temin etmiş bulunuyoruz. Aşı tedariki yavaşladığında sizi ne kadar açık bilgilendirmişsek bugün de bu güzel haberleri aynı açıklıkta takdirlerinize sunuyorum. Her olumlu gelişmeyi eleştirmeye devam edenler elbette olacaktır ve bu saygı çerçevesinde kaldıkça haklarıdır da.

BU YAZ SALGININ YIKICI ETKİSİNDEN KURTULACAĞIZ

Mevcut gelişmeler ve normalleşme ile ilgili yeni planlarımızla bu yaz salgının yıkıcı etkisinden ülkemizin kurtulacağı açıkça görünür hale gelmiştir.

Son güncelleme: 20:12 26.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı