• Turkhane Logo

Çin, salgını duyurmadan önce Covid-19'un haritasını çıkarmış

Çin'in Covid-19 hastalığına yol açan virüsü dünyaya resmi olarak duyurmadan iki hafta önce izole edip gen haritasını çıkardığı ortaya çıktı.

13:18 20 Ocak 2024 Cumartesi
Çin, salgını duyurmadan önce Covid-19'un haritasını çıkarmış
Çin'in Covid-19 hastalığına yol açan virüsü dünyaya resmi olarak duyurmadan iki hafta önce izole edip gen haritasını çıkardığı ortaya çıktı.

Belgeler virolog Dr. Lili Renin, ABD hükümeti tarafından işletilen bir veri tabanına Covid-19un yapısının neredeyse tamamını 28 Aralık 2019da yüklediğini gösteriyor

Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi üyeleri tarafından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığından elde edilen ve ilk olarak Wall Street Journal tarafından yayınlanan belgelere göre, Pekinin dünya çapında 3 milyondan fazla cana mal olan virüsü resmi olarak tanımlamasından en az iki hafta önce Çinli bir araştırmacı, Covid-19u izole edip haritasını çıkardı ve ABD tarafından işletilen bir veri tabanına gönderdi.

Belgeler virolog Dr. Lili Renin, ABD hükümeti tarafından işletilen bir veri tabanına Covid-19un yapısının neredeyse tamamını 28 Aralık 2019da yüklediğini gösteriyor.

Renin çalışması, Pekinin 11 Ocak 2020de, yani virüsün zaten tüm dünyaya yayıldığı tarihte Dünya Sağlık Örgütüne sunduğu çalışmayla neredeyse aynıydı.

Bilim insanları 2019un sonlarında ve 2020nin başlarında virüsü anlamak için yarışırken, iki haftalık süre pandemiye karşı küresel mücadele ve Covid-19 aşılarının geliştirilmesi açısından çok kritik önemdeydi.

Pekindeki Çin Tıp Bilimleri Akademisi Patojen Biyolojisi Enstitüsünden Ren, virüsle ilgili bilgileri ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından işletilen GenBankta yayınlamaya çalıştı.

Ancak çalışmaları hiçbir zaman sitede yayınlanmadı ve bilim ile ilgili olmayan teknik sorulara yanıt vermediği için silindi.

Renin aynı zamanda tartışmalı bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan EcoHealth Alliancedan hibe aldığı tespit edildi.

Amerikan halkı virüsün kökenleri hakkındaki gerçeği bilmeli
New York merkezli EcoHealth Alliance, uzun süredir Covid-19un olası kaynağı olarak incelenen Wuhan Viroloji Enstitüsündeki koronavirüs araştırmalarının finansmanına yardımcı oldu.

Salgının çıkış noktasının bu laboratuvar olduğu yönündeki kanıtlar nedeniyle Wuhan Viroloji Enstitüsünün önümüzdeki 10 yıl boyunca ABDden fon alması yasaklandı.

Komite başkanları Temsilci Cathy McMorris Rodgers, Brett Guthrie ve Morgan Griffith, olayın Çinli ve ABDli sağlık yetkililerinin salgının ilk günlerinde konuyla ilgili bildiklerini daha fazla araştırma ihtiyacının altını çizdiğini söyledi.

Temsilciler Bu önemli keşif, Çin Komünist Partisi tarafından sağlanan sözde gerçeklere veya verilere neden güvenemeyeceğimizin altını çiziyor ve bu tür bilgilere dayanan herhangi bir bilimsel teorinin meşruiyeti konusunda ciddi şüphe uyandırıyor. açıklamasında bulundu.

Amerikan halkı SARS-CoV-2nin kökenleri hakkındaki gerçeği bilmeyi hak ediyor ve araştırmamız, vergi mükelleflerinin dolarlarının nasıl harcandığı, hükümetimizin halk sağlığı kuruluşlarının nasıl çalıştığı ve daha fazlasına duyulan ihtiyaç da dahil olmak üzere çok sayıda endişe verici nedeni ortaya çıkardı. yabancı bilim adamlarına verilen araştırma hibelerinin gözetimi” diye eklediler.

Rutgers Üniversitesinden moleküler biyolog Richard Ebright, New York Post gazetesine verdiği demeçte Temsilciler Meclisi komitesinin elde ettiği bilgilerin Şubat 2020de Çin gazetesi Caixinin konuyla ilgili bir makale yayınlamasından bu yana kamuya açık olduğunu ve bu makalenin kısa süre sonra kaldırıldığını söyledi.

Ebright daha önce 2 Nisan 2020de Xte ayrıntılarla ilgili bir paylaşımda bulunarak, virüs genom diziliminin 24 Aralıkta başladığını ve bir analizin bunun 27 Aralıktaki SARS-CoV ile ilişkili ancak ondan farklı yeni bir koronavirüs olduğunu doğruladığını söyledi.

Ebright NIHnin bu bilgiyi Kongreden aylarca saklaması elbette bir suiistimaldir, dava edilebilir bir suiistimaldir. ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 13:18 20.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı