• Turkhane Logo

Cerrahpaşa’da son durum: Tahliller yapılamıyor, ihalelere giren yok

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki laboratuvar hizmetlerinin aksadığı bildirildi. Yetkili, idrar tahlilinin yapılamadığını kaydetti.

13:56 11 Aralık 2018 Salı
Cerrahpaşa’da son durum: Tahliller yapılamıyor, ihalelere giren yok
İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki laboratuvar hizmetlerinin aksadığı bildirildi. Yetkili, idrar tahlilinin yapılamadığını kaydetti.





Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şube Yöneticisi Aydın Erol, tahliller için cuma gününü işaret etti.


Erol, cumadan sonra rutin yapılması gereken tahlillerin yapılamayacağını aktararak Cerrahpaşa’da idrar tahlilinin yanı sıra şeker ve karaciğer enzimleri tahlili de yapılamayacağını ifade etti.

Sendika yöneticisi, bazı hormon testlerinin geçen hafta bittiğini dile getirerek şunları anlattı: “Hastanede laboratuvar hizmetleri durma noktasına geldi. Birçok defa ihale açılmasına rağmen hiçbir firma teklif vermedi. Daha önce alınan malzemelerin yaklaşık üç-dört yıldır paralarının ödenmemesi nedeniyle firmalar teklif vermeyeceklerini söylediler. Eğer kısa sürede çözüm üretilmezse hastanedeki sağlık hizmetleri aksayacak ve hastalar olumsuz yönde etkilenecektir. Çok basit laboratuvar testlerinin dahi bir üniversite hastanesinde yapılamaması açıklanır bir şey değil. Son zamanlarda üniversite hastanelerinin yaşadığı ekonomik krizin sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.”

Erol, hükümetin buna çözüm bulamaması halinde üniversite hastanelerinin kapanmasının söz konusu olduğunu öne sürdü.

Bazı hastaların gazeteyi arayarak tahlil yaptıramadıkları yönünde şikayette bulundukları bildirildi. Yurttaşlar, başka hastanelere yönlendirildiklerini anlattı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sekreterliğinden bir görevli, tüm yetkililerin toplantıda olduğunu belirterek Evrensel’e dönüş yapılacağını söyledi ancak haber yayınlanana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hastanenin laboratuvar yetkilisi, hasta olarak arayan gazeteciye“İdrar tahlili yapılamıyor. Kan tahlillerinin ise bazıları yapılabiliyor” dedi.

 

Son güncelleme: 13:56 11.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı