• Turkhane Logo

Aynı hastanedeki 2 çocuğun art arda ölümünde domuz gribi şüphesi

İstanbul’da özel bir hastanede hayatını kaybeden 2 ve 4 yaşlarındaki iki çocuğun ölümü sebebinin, H1N1 virüsü olabileceği şüphesiyle Sağlık Bakanlığınca soruşturma başlatıldı.

14:26 14 Ocak 2020 Salı
Aynı hastanedeki 2 çocuğun art arda ölümünde domuz gribi şüphesi
İstanbul’da özel bir hastanede hayatını kaybeden 2 ve 4 yaşlarındaki iki çocuğun ölümü sebebinin, H1N1 virüsü olabileceği şüphesiyle Sağlık Bakanlığınca soruşturma başlatıldı.



Beylikdüzü’nde geçtiğimiz hafta 2 ve 4 yaşlarındaki iki çocuk yüksek ateş şikayeti ile Özel Medilife hastanesine kaldırılmıştı. Çocuklar hastanede tedavi altındayken hayatların kaybetti. Çocukların art arda ölümünün ardında, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü olduğu ileri sürüldü. Şüpheleri araştıran Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili inceleme başlattı.

ÖLÜ GETİRİLDİLER


Hayatını kaybeden iki kız çocuğunun da, hastaneye hayatını kaybetmiş şekilde geldiğini öne süren Özel Medilife Hastanesindeki Uzman Doktor Nilüfer Şenbecerir, çocuklarla kendisinin ilgilendiğini belirterek, “Aslında sadece bizim hastanemizde değil son zamanlarda başka hastanelerde de bu tür vakıalar ile karşılaşıyoruz. Tam olarak nedenini bilmemekle beraber bu dönemde gözüken gribal enfeksiyonlarla ilgili olduğunu düşünüyoruz. Gerekli incelemeler Sağlık Bakanlığını tarafından başlatıldı” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise halk arasında ‘Domuz Gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsünün artık mevsimsel grip nedeni olduğunu belirtti.

GRİP ÖLDÜRÜCÜ BİR HASTALIKTIR

Gribin tehlikeli hatta ölümcül bir hastalık olduğunu hatırlatan Ceyhan, “Özellikle 4 yaş altı çocukları, genç yetişkinleri ve hamileleri etkiliyor. Bu nedenle 2 çocuğun grip nedeniyle hayatını kaybetmesi çok şaşırtıcı bir durum değil. Ne yazık ki aşı karşıtı gruplar saptırıyor ama aşılanma çok önemli. Biz ‘herkes aşı yaptırsın’ demiyoruz ama risk grupları mutlaka aşılanmalı. Grip aşısını istedikleri zaman yaptırabilirler. Bugün yaptırdıkları aşı onları 6 ay koruyacaktır. Şu an gribin pik yaptığı bir süreçteyiz. Geçen hafta artış başladı ve geçtiğimiz yıllara bakarsak mayıs ortalarına kadar yavaş yavaş azalmasını bekliyoruz” dedi.

NEZLE İLE KARIŞTIRILMAMALI

Ceyhan ayrıca, nezle ile karıştırılan grip hastalığı için vatandaşların ateş, şiddetli baş ağrısı, vücut ağrıları, kusma, bulantı, solunum yetmezliği gibi belirtiler konusunda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Son güncelleme: 14:26 14.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı