• Turkhane Logo

Aşı skandalı: Sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldı

AKP Hükumetinin tarihte görülmemiş bir sağlık skandalına imza attığı ortaya çıktı.

11:55 23 Eylül 2021 Perşembe
Aşı skandalı: Sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldı
AKP Hükumetinin tarihte görülmemiş bir sağlık skandalına imza attığı ortaya çıktı.



Prof. Dr. Zafer Kurugöl, canlı yayında yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere Kovid-19 aşısı yapıldığını söyledi. Kurugöl, “Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı ve son derece de iyi antikor oldu” dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği ülkemizde son olarak 12 yaş üstüne velisinin izni ile aşı onayı verilmişti. Okulların açılmasıyla çocuklarda vaka sayısının artması nedeniyle açıklamalar yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, çok tartışılacak ifadeler kullandı.


6 AYLIK BEBEKLERE “YANLIŞLIKLA” KORONA AŞISI YAPILDI

NTV canlı yayınına katılan Kurugöl, yanlışlıkla 6 aylık bebeklere kızamık veya Hepatit B gibi aşılar yerine Kovid aşısı yapıldığını itiraf etti. Bu durumun onlara hiçbir yan etkisi olmadığını hatta antikor sağladığını aktaran Kurugöl, bu konudaki sonuçların ise yakında ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını da ekledi.

SONUÇLAR ÜNLÜ BİR TIP DERGİSİNDE YAYINLANACAK

Konuyla ilgili açıklamalarında Kurugöl şunları söyledi:

“Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla da karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. 6 aylık veya 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları yayınlayacağız zaten. Ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacak. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor.”

YANLIŞLIKLA AŞIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Bebeklere ve çocuklara yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar sosyal medyada 50 binin üzerinde mesaj attı. Çocukların denek olarak kullanılmasına tepki gösteren aileler, “Yanlışlıkla aşı yapanlar, çocuklarımıza başka ne yapıyor?” sorusunu sordu.
  Ya bu SKANDAL değil mi? İnsanların canları kime emanet? Bebeklere yanlışlıkla covid aşısı yaptık sonuç çok iyi ne demek? Velev ki doğru söylüyor yarın öbür gün yanlışlıkla öldürürlerse ne olacak? https://t.co/EWBsHDVHFb — furkan akyol (@nicomedia1978) September 22, 2021

Son güncelleme: 11:55 23.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı