• Turkhane Logo

​Apple, tıbbi kayıtlarınızı hastanelerle paylaşacak

​Apple, sağlık sektörüne de adım attı: Tıbbi kayıtlarınızı hastanelerle paylaşacak

22:20 24 Ocak 2018 Çarşamba
​Apple, tıbbi kayıtlarınızı hastanelerle paylaşacak
​Apple, sağlık sektörüne de adım attı: Tıbbi kayıtlarınızı hastanelerle paylaşacak

Teknoloji devi Apple, sağlık endüstrisindeki büyük planına dair ilk adımı bugün attı. Sağlık için iTunes mottosuyla harekete geçen Apple, iPhone kullanıcılarının tıbbi kayıtlarının bir bölümünün anlaşmalı hastaneler tarafından otomatik olarak indirilip görülmesini sağlayacak özelliğini devreye soktu.
 
Bu yeni özellik Apple’ın popüler sağlık uygulamasının bir parçası olacak.
 
Yeni özellikle, kullanıcıların kolestrol seviyeleri, laboratuvar sonuçları ve doktorları tarafından yazılan ilaç reçeteleri gibi bilgiler doğrudan uygulamaya indirilirken, anlaşmalı hastanelere de İPhone’daki uygulama ile aktarılacak. Böylece herhangi bir acil durumda Apple kullanıcılarının sağlık kayıtlarına ulaşılabilirlik ile kolaylık sağlanması amaçlanıyor.
 
Yeni özellik ile, tıbbi verilerinizin tümü her an cebinizde oluyor. iPhone’ununuza depolanan tıbbi kayıtlarınızı da istediğiniz zaman PDF dosyası halinde doktorunuza ya da bir başkasına e-posta ile gönderebilme şansına sahip oluyorsunuz.
 
ABD’deki bazı hastaneler bu yeni özelliğin beta sürümüne dahil olmayı kabul ettiler. Bu hastanelerden bazıları Baltimore’daki John Hopkins Medicine, Los Angeles’taki Cedars-Sinai… Buna ek olarak bazı sağlık kuruluşları da uygulamaya katılanlardan.
 
Apple, yarından itibaren beta testi, anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarına açmayı planlıyor.
 
Apple, kullanıcılara kişisel güvenliklerini koruyacaklarına dair söz veriyor. iPhone’da saklanan tıbbi kayıtlar, kullanıcılar ilgili şirketle paylaşmayı kabul etmediği sürece gözükmeyecek.
 
Apple yöneticilerinden Jeff Williams, “Kredi kartındaki harcamalarınız tüm detayları ile kayıt altına alınıp geçmişe dönük bütün işlemleri görebiliyorken, sizin için daha önemli olan sağlık bilgilerine kolayca erişiyor olmamanız bana garip geliyor” diyor.

Son güncelleme: 22:20 24.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı