• Turkhane Logo

"Anadolu henüz ilk piki yaşamadı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı sonrası tüm Türkiye’de vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çekerek, Anadolu’da pek çok ilin salgında henüz birinci piki yaşamadığını söyledi.

21:10 09 Ekim 2020 Cuma
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı sonrası tüm Türkiye’de vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çekerek, Anadolu’da pek çok ilin salgında henüz birinci piki yaşamadığını söyledi.


Adana’da İl Değerlendirme Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın nedeniyle hastane hizmetlerinin aksamadığını öne sürdü. Bu yıl toplamda hastanelerde 466 milyon poliklinik muayenesi yapıldığını belirten Koca, “Yaklaşık 7 milyon kişi yatarak tedavi almış, 7,5 milyon ameliyat gerçekleştirilmiş, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayımız ise 510 bin kişi olmuştur” dedi.

YOĞUN BAKIMLAR DOLU


Adana, Gaziantep, Hatay, Gaziantep, Kilis, Mersin ve Osmaniye’nin salgınla ilgili verilerini paylaşan Koca, yoğun bakım doluluk oranlarının Gaziantep ve Hatay’da yüzde 77, Kahramanmaraş’ta yüzde 78 olduğunu söyledi. Adana’da aralarında bir doktorun olduğu 3 kişiden oluşan filyasyon ekip sayısının 228’e çıktığını söyleyen Koca, “Yatak doluluk oranımız Mersin’de yüzde 49, yoğun bakım yüzde 65’dir. Gaziantep’te yatak doluluk yüzde 58, Kahramanmaraş’ta yatak doluluk oranı yüzde 50” dedi.

İLLERİN ÇOĞU SALGININ BİRİNCİ PİKİNİ YAŞAMADI

Eylül ayı başından itibaren giderek yoğunlaşan, artan bir vaka sayısıyla karşı karşıya kaldık diyen Koca, ”Özellikle bayram sonrası bu artışı bütün Türkiye’de yaşadık. Yaşamadığımız herhangi bir ilimiz olmadı. Köylere kadar salgının yaygın hale geldiğini gördük. Daha önce salgının ilk pik döneminde ağırlıklı İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya söz konusu iken aslında Anadolu’nun çoğu illeri salgının birinci pikini yaşamadı. Esas dalgayı Anadolu şu Eylül ayı itibarıyla daha yaygın bir şekilde yaşamış oldu. Burada artmayan, vakanın artmadığı bir ilimiz olmadı” dedi.


 

Son güncelleme: 21:10 09.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı