• Turkhane Logo

Zarrab davasında 5. gün.. Canlı blog işte bugünden detaylar..

ABD'de devam eden Reza Zarrab davasında 5. güne gelindi.

19:14 05 Aralık 2017 Salı
Zarrab davasında 5. gün.. Canlı blog işte bugünden detaylar..
ABD'de devam eden Reza Zarrab davasında 5. güne gelindi.

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atillanın tutuklu olarak yargılandığı davada tanık sıfatıyla ifade veren Rıza Sarraf, New York’ta görülen davada beşinci kez hâkim karşısına çıkıyor.

Gelişmeleri dakika dakika buradan takip edebilirsiniz...

-CANLI BLOG-

17.53 - Başka bir ses kaydı dinletiliyor. Adam Klasfeld bu arada erişime açılan başka delil olup olmadığına bakacak.
17.50- Sarraf, bazı ses kayıtlarını doğruluyor. Kaydın İngilizceye çevrilmiş dökümü birazdan delil dosyasına eklenecek.
17.45 - Daha önce koruma emri kapsamında yer alan belgeler de aşağıdaki adreste bulunuyor. (Konu kısmındaki mektup daha önce erişime açılmıştı; delillerin bir kısmı ise erişime açılmamıştı). https://www.documentcloud.org/documents/4321826-Zarrab-Tapes.html
17.44- Yargıç Bermanın söz konusu belgelerin herkese açık kayıtlara eklenmesine ilişkin emri bu adreste bulunuyor. https://www.documentcloud.org/documents/4321824-Berman-Order.html
17.40 - Yargıç Berman ayrıca Sarrafın cezaevindeki konuşmalarına ait ses kayıtlarının Brady kapsamında olmadığına hükmetti. Yani savunma makamını (Hakan Atillayı) temize çıkaran delillerin haksız surette savunmaya verilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Ancak bu ses kayıtları, Zarrabı güvenilirlik konusunda itham etmek amacıyla kullanılabilir.

17:31 Yargıç Berman: Taraflar bazı delilleri dosyadan çıkarmaya çalıştı

New Yorkta görülen davada Sarrafın ifadesi öncesi yargıç Berman delil olarak sunulan belgelerin kamuya açılmasından bahsederek başladı.

Berman, tarafların bazı belgeleri dosyadan çıkarmaya çalıştığını, bunun üzerine belgelerin geri sokulmasını talep ettiğini söyledi.

17.15: Duruşmanın beşinci gününün TSİ 17.15te başlaması bekleniyordu. Ancak aktarılan bilgiye göre salon hâlâ boş. Bu sebeple bir süre gecikmenin yaşanbileceğini söyleniyor.
Kaynak: Öykü Altuntaş (BBC Türkçe), Sebla Küçük

DAVADA NELER YAŞANDI?

Sarrafın davanın ilk gününd

Son güncelleme: 19:14 05.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı