• Turkhane Logo

'Troliçe' başta olmak üzere AKP'li yandaşlar, tweet silme yarışına girdi

Tweet sildirecek belge: Hilal Kaplan'ın 'CHP'nin vaadi' dediği 'özerklik' AKP programından çıktı

15:04 25 Mart 2023 Cumartesi
'Troliçe' başta olmak üzere AKP'li yandaşlar, tweet silme yarışına girdi
Tweet sildirecek belge: Hilal Kaplan'ın 'CHP'nin vaadi' dediği 'özerklik' AKP programından çıktı

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, katıldığı bir televizyon programında Özerklik şartındaki çekinceleri kaldıracağız. Emin olun bu Türkiye’yi bölecek bir şey değildir. Aksine Türkiye’yi daha da güçlendirecek bir şeydir. ifadelerini kullandı.

Emrenin bu ifadelerini hedef alan yandaş isimler, yaptıkları paylaşımları AKPnin 2022 yılındaki Demokratikleşme Programı belgesinin ortaya çıkmasının ardından silmeye başladı.

İktidarın en sadık savunucularından olan Pelikan grubundan Hilal Kaplan da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Emrenin sözlerini hedef aldı. Kaplan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

CHP İstanbul milletvekili Yunus Emre: - Yerel Yönetim Özerklik Şartı’ndaki çekinceleri kaldıracağız Bugünkü yazımdan: Yerel Yönetimler Özerklik Şartını geçirme sözü veren Kılıçdaroğlunun HDPli belediyelerin hayalini süsleyen vergi toplama ve kolluk kuvveti oluşturma hakkını vereceğini de bilelim. Bitmedi. Bu ayrıcalıklara kavuşan HDPnin, daha 2015te ilan ettiği sözde demokratik özerkliği tekrar ilan edeceğini ve Suriyede oluşturdukları PKK kantonlarıyla birleşme çağrısı yapacağını da bilelim. Bilmemiz gereken çok şey var ama aslında tek: PKKnın adayı Kemal Kılıçdaroğludur.



AKPNİN 2002 BELGESİNDEN ÇIKTI
Yandaş hesapların Emre üzerinde CHPye saldırdığı vaat ise 2002 yılında AKPnin Kalkınma ve Demokratikleşme Programında yer aldı. AKPnin programında bulunan o satırlar şöyle:

    Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına uygun olarak, anayasal sistemimize Yerel Yönetim hakkının dahil edilmesini sağlayacaktır. Yerel Yönetimlerin yargı yoluna gidebilme hakkı dahil, ilgili tüm düzenlemeleri gerçekleştirecektir.

 İşte AKPnin belgesinde yer alan o sayfa:

Son güncelleme: 15:04 25.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı