• Turkhane Logo

Tevfik Göksu, Trabzon’a konak inşa edecek

Esenler Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda verilen protokol yetkisi ile Trabzon'a konak inşa edilecek.

10:44 15 Aralık 2023 Cuma
Tevfik Göksu, Trabzon’a konak inşa edecek
Esenler Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda verilen protokol yetkisi ile Trabzon'a konak inşa edilecek.

BirGünden İsmail Arının haberine göre, AKP’li Tevfik Göksu yönetimindeki Esenler Belediyesi dikkat çeken bir karar aldı. Esenler Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda, Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı’ya, Saadet Partisi’ne bağlı Milli Gençlik Vakfıyla protokol yapma yetkisi verilmesi istendi. Protokol kapsamında Trabzon’a konak inşa edilecek.

Meclis’e sunulan teklifte, “Merhum başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakanın doğup büyüdüğü, Trabzonun önemli kültürel varlıklarından biri olan Pertev Paşa Konağını tarihi dokusuna uygun olarak yeniden ihya ederek kültür hayatımıza kazandırmak amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Konağın tahsis edilmiş olduğu kamu yararı statülü Milli Gençlik Vakfının 21 Eylül 2023 tarihli yazı ile söz konusu çalışmaya destek vermemizi talep etmiştir” denildi.

CHP’li meclis üyelerinin ret oylarına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oyçokluğuyla Belediye Başkanı Göksu ile Yardımcısı Taşçı’ya Milli Gençlik Vakfı ile protokol imzalaması için yetki verildi. Esenler Belediyesi’nin konağın yeniden inşası için belediye kasasından ne kadar para harcayacağı ise açıklanmadı.

2021’DE YIKILMIŞTI
Erbakan’ın 1933-38 yılları arasında yaşadığı belirtilen Pertev Paşa Konağı 2021 yılında yıkılmıştı. Ardından binanın aslına uygun olarak yeniden inşa edileceğini ifade edilmişti.
Saadet Partisi’nin gençlik yapılanması Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şubesi’nden yapılan açıklamada, Pertev Paşa Konağı’nın özgün yapı malzemesi taş ve ahşaptır. Yıkılan bina ise betonarme bir binadır. Bina aslına uygun olarak yeniden inşa edildikten sonra; Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hatırasını yaşatacak müze ve gençlik çalışmalarının yürütüleceği bir gençlik merkezi olarak kullanılacaktır. Şehrimizin kültür mirasları arasında yaşamaya devam edecektir” denilmişti.

Son güncelleme: 10:44 15.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı