• Turkhane Logo

Tansu Çiller eski partisine geri mi dönüyor?

Eski başbakanlarda Tansu Çiller'in yeniden siyaset sahnesine döneceği bir süredir konuşuluyordu. Şimdi de Çiller'in eski partisi Doğru Yol Partisi (DYP) ile meydanlara ineceği iddia edildi.

22:53 18 Mart 2022 Cuma
Tansu Çiller eski partisine geri mi dönüyor?
Eski başbakanlarda Tansu Çiller'in yeniden siyaset sahnesine döneceği bir süredir konuşuluyordu. Şimdi de Çiller'in eski partisi Doğru Yol Partisi (DYP) ile meydanlara ineceği iddia edildi.

Tansu Çiller son günlerin en çok konuşulan eski siyasetçilerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Eski başbakanlardan Çillerin yeni bir parti kuracağı ya da mevcut bir partinin başına geçeceği iddiaları ileri sürülürken, şimdi de Çillerin eski partisi Doğru Yol Partisinin (DYP) başına geçip geçmeyeceği konuşuluyor.

Cumhuriyette yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:

Gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, geçen günlerde son dönemde siyasete dönmek için görüşmeler yaptığı konuşulan eski Başbakan Tansu Çillerin kuracağı partinin isminin Büyük Türkiye Partisi olacağını açıklamıştı.
DYP Eski Genel Başkan Yardımcısı Salih Önel, Halk TVde katıldığı bir programda çarpıı açıklamalarda bulundu. Önel, Çillerin dün öğleden sonra evinde bir toplantı yaparak, siyasete gireceği partinin belirlendiğini, teşkilatlanmanın nasıl yapılacağının konuşulduğunu belirterek şöyle konuştu:

Tansu Hanım dün öğleden sonra DYP partisi genel başkanıyla ve yanında Isparta Milletvekili Ömer Bilgin, eski Bingöl Milletvekili Necati Bingölle beraber uzun bir görüşme yaptılar, bu görüşme İstanbul Sarıyerdeki yalısında oldu

MEYDANLARA DOĞRU YOL PARTİSİ İLE GERİ DÖNECEK
Toplantıya dört kişinin katıldığını dışarıda da siyasetçilerin beklediğini duyuran Önel, Toplantıda Tansu Hanımın merkez sağda tekrar DYPye genel başkan olmak için görüştüğünü, teşkilatları nasıl hazırlayacağını, teşkilatları hazırlama görevinin de Ömer Bilgin ve Necati Bingöl tarafından yapılacağının konuşulduğunu düşünüyorum. Tahminim hanımefendi siyasete, meydanlara Doğru Yol Partisi ile geri dönecek çünkü Doğru Yol Partisinin onun adıyla özdeşleştiğini düşünüyor dedi.

TANSU ÇİLLER AKPYE ZARAR VERECEK
Önel, Önümüzdeki süreçte merkez sağda sahalara indiğinde ancak Meral Akşener hanımefendinin oylarında sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Merkez sağda oylar Akşenerde, zeminindeki oylar hep MHP kökenli. O nedenle Tansu hanımın siyasete dönüşü Meral hanıma değil, şahsımca AKPye zarar verecek dedi.

Son güncelleme: 22:53 18.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı