• Turkhane Logo

Soylu'nun seçime "darbe" demesine tepkiler büyüyor

14 Mayıs seçimlerini

17:34 28 Nisan 2023 Cuma
Soylu'nun seçime
14 Mayıs seçimlerini

İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun 14 Mayısta yapılacak seçimleri siyasi darbe girişimi olarak tanımlaması tepkilere neden oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanının açıklamaları için Bu darbeci kafanın ifadesi. Demokrasiye inanmayanların, halkın iradesine saygı göstermeyenlerin, baskıcı zihniyetin bir ifadesi bu değerlendirmesinde bulundu.

ANKA Haber Ajansına konuşan CHP Ordu Milletvekili Torun, Sonuçta 14 Mayısta vatandaşımız hür iradesiyle sandığa gidecek ve bundan sonra ülkeyi kimin yöneteceğini, Mecliste kimin olacağına karar verecek. Bunu siz darbe olarak ifade ediyorsanız, demek ki sizin vatandaşın iradesine hiç saygınız yok. Vatandaş sizi destekliyorsa sorun yok ama sizi desteklemiyorsa, eğer size onay vermiyorsa darbe ve farklı şekilde ifade edilmesi. Bu anlaşılır gibi bir şey değil dedi.

Şu anda devletin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Kamunun bütün imkanlarını kullanıyorlar. Yetmedi, şimdi 14 Mayısta milletin iradesine hakaret ediyorlar. Milletin iradesini gasp etmeye çalışıyorlar, milletin iradesini tehdit ediyorlar. Bunların anlayışı bu ifadelerini kullanan Torun, Kaybetmenin verdiği bir panik ve korku hâli. Kaybedeceklerini bildikleri için de bunu o seçim gününü, milli iradenin tecelli edeceği, vatandaşın hür iradesiyle oyunu darbe olarak nitelendiriyor diye ekledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise Twitterdan yaptığı açıklamada Seçim darbe girişimiyse YSK darbe yöneticisi, sandık kurulları örgüt üyesi, oy kullanan 85 milyon da darbeci mi? Egemenlik milletindir. 14 Mayıs bu sözün ne demek olduğunu öğrendiğiniz gün olacak dedi.



Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan da Gün geçmiyor ki Millet İttifakının 14 Mayısta yapılacak seçimi açık farkla kazanacağına dair umudumuz daha da büyümesin :) Seçimi kaybetme korkusu ile 14 Mayısa siyasi darbe bile diyebilecek raddeye gelmeleri tek kelimeyle trajikomik diye tweet attı.


Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise Aynaya bakıp konuşanlar dönemi kapanacak. Eşitlik özgürlük ve demokrasinin kapılarını açacağız. Hani sandık milletin iradesiydi, nedir bu korkunuz? ifadelerini kullandı.



Ata İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Demokratik bir seçimi darbe girişimi olarak niteleyen bu şahıs İçişleri Bakanlığı koltuğunda 1 dakika bile oturamaz, oturmamalıdır. Onuru varsa istifa etmeli, yoksa da Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmalıdır. Bu şahısın İçişleri Bakanı olarak gireceğimiz bu seçim ve sonrasında yaşanacaklar ülkemiz için tehdittir, tehlikedir, beka sorunudur. #soyluistifa diye tweet attı.



Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Soylunun görevden alınması gerektiğini söyledi. Soylunun Türk Milletinin oy kullanma hakkını darbe, Türk seçmenini ise darbeci ilan ettiğini söyleyen ve #Soyluİstifa etiketiyle paylaşımda bulunan Özdağ Demokrasimiz, hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit altındadır! dedi.


Soyluya tepki gösterenler arasında Şahan Gökbakar ve Mustafa Sandal gibi ünlül isimler de vardı.



Soylu ne demişti?
İçişleri Bakanı Soylu, dün akşam İstanbul İlim ve Kültür Vakfında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz, onların fiili darbe girişimiydi. Şimdi burada söylüyorum. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve net. 14 Mayıs 2023, Batının siyasi darbe girişimidir. Türkiyeyi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayısta her birini bir araya getirerek oluşturabilecek darbe girişimidir demişti. Soylu, Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerikanın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiyeyi ele geçirebileceklerini ifade ettiler diye eklemişti.

Son güncelleme: 17:34 28.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı