• Turkhane Logo

Soylu ve İBB arasında yeni polemik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) her ay bazı gazetecilere maaş verdiğini iddia etti. İBB hakkında özel teftiş başlatılmasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Soylu,

10:09 13 Ocak 2022 Perşembe
Soylu ve İBB arasında yeni polemik
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) her ay bazı gazetecilere maaş verdiğini iddia etti. İBB hakkında özel teftiş başlatılmasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Soylu,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çarşamba akşamı A Haberde canlı yayımlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığının İBB hakkında başlattığı özel teftişe ilişkin yeni iddialarda bulundu.

Teftiş kararının arkasında duran Soylu, DİAYDER, örgüt üyelerini İBBde işe soktu. DİAYDER YPS/PKKyla bağlantılı. PKKnın şehir yapılanması YPSye karşı alarm durumundayız. 2021de 183 terör eylemi engellendi dedi, İBBnin bu personellerin geçmişini bilmeme ihtimali olmadığını savundu.

Soylu, Terörle iltisak ve irtibat, kamudan ihraç için yeterlidir diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu: Bazı gazetecilere maaş vermek sizi haklı çıkarmaz
İBBnin bazı gazetecilere her ay 15 ile 30 bin lira arasında değişen miktarlarda maaş verdiğini öne süren Soylu, Bazı gazetecilere maaş vermek sizi haklı çıkarmaz dedi. Soylu, Göreceğiz önümüzdeki günlerde. Teftiş yapılıyor. Bakalım neler çıkıyor? Kamu gücünü insanlar kendi siyasi ikballeri için kullanmazlar ifadelerini kullandı.

Yapılan teftişin CHPli belediyelere özgü olmadığını belirten Soylu, İçişleri Bakanlığının birçok belediyeye yönelik 2 bin 32 soruşturma yürüttüğünü söyledi.
İBB Sözcüsü Ongun: İnşallah bu kez ispat eder

İBBden Bakan Soyluya yanıt, Belediye Sözcüsü Murat Ongundan geldi.

Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada önce Soylunun yaklaşık 3 yıl önceki yerel seçimlerle ilgili iddialarını hatırlattı.

Ongun, Soylunun İstanbulda 31 Mart 2019da yapılan ve iptal edilen seçimler için Sandık başkanları hakkında kaçı FETÖ ile iltisaklı, bu konuda somut veriler var mı? sorusuna Somut veriler var. Ortalama 700 civarında, birinci dereceden yakını, ikinci dereceden yakını, hapishanede olanlar, FETÖ ile iltisaklı olanlar, bütün bunların tamamı var. Tam da bu kadar ciddi bir iştir yanıtı verdiği açıklamasını paylaştı.

İBB Sözcüsü, Soylunun son iddialarıyla ilgili olarak, İnşallah bu kez ispat eder dedi.

İçişleri Bakanlığı 26 Aralıkta, İBBde çalışan yüzlerce personelin terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu.

Tartışma nasıl başladı?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) ile ilgili çalışma yapılırken İBB ile ilgili bazı bilgilere ulaştıklarını ve ihbarlar aldıklarını söylemiş; Buradan referansla İstanbul Büyükşehir Belediyesine insanların girip çalıştıklarını gördük. Bu arada ihbarlar geldi. PKK/KCK ile bağlantılı hapse girmiş, özellikle dağda bulunmuş, polisin öldürülmesi eylemlerine katkı vermiş ve yargı tarafından tescil edilmiş, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilmiş, ByLock kullanıcısı bir çok kişinin işe alındığını belirledik demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Soylunun 12 Aralıkta TBMMde İBBde 557 terörist olduğunu iddia etmesi sonrası 15 Aralıkta İçişleri Bakanlığına yazı yazıp bilgi istediklerini ancak yanıt alamadıklarını söylemişti.

İmamoğlu, Bunları tespit etmiş bakan, yerinde oturuyor, gevrek gevrek basın önünde söylüyor. O kişiler de İBBde görev mi yapıyor şu anda? Hemen İçişleri Bakanı görevinden istifa etsin demişti.

Son güncelleme: 10:09 13.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı