• Turkhane Logo

Soylu, vali Kocabıyık'ı tehdit etmiş

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı gece yarısı arayarak

10:24 29 Nisan 2022 Cuma
Soylu, vali Kocabıyık'ı tehdit etmiş
Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı gece yarısı arayarak

Eşi Gezi davasını eleştirdiği için merkeze çekilmişti: Soylu gece arayarak İstifa et dedi, vali Etmiyorum yanıtını verdi
HalkTV yazarı İsmail Saymaz, Gezi davasındaki skandal kararı kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımla eleştiren eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyıkın vali eşinin merkeze çekilmesini köşesine taşıdı.

Gazeteci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun AKPli Kocabıyıkın eleştirel tweetlerinden sonra onu aradığını ve sitem ettiğini yazdı. Daha sonra da Uşak Valisi Funda Kocabıyıkı arayarak istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Gezi davasında verilen kararı eleştirdiği için eşi valilikten alınan Hüseyin Kocabıyık: Sorun olduğu inkâr edilemezGezi davasında verilen kararı eleştirdiği için eşi valilikten alınan Hüseyin Kocabıyık: Sorun olduğu inkâr edilemez

Saymaz, yaşananları şöyle aktardı  :

Hüseyin Kocabıyık, Gezi Parkı Davasında hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüsten Osman Kavalaya müebbet, bu suça yardımdan 16 sanığa 18 yıl hapis cezası verilmesi ve yedi kişinin tutuklanması üzerine çok öfkelendi. Kocabıyık, aslında Kavalaya mesafeli bir isimdi. Fakat kararın hukuk devletine ve demokrasiye inancı sarsacağını, AK Partiye geri dönüşü olmayan zarar vereceğini düşünüyordu. Vali Funda Kocabıyıkın zarar görme ihtimalini bilerek, iki eleştirel tweet attı.

İkinci tweetin atılma saati, 23.36 idi.

Derken...

Kocabıyıkın telefonu çaldı.

Arayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu idi.

SİZ KAVALAYI BİLMİYOR, TANIMIYORSUNUZ
Soylu, ta 1990larda Doğru Yol Partisinden tanıdığı Kocabıyıka tweetten ötürü sitem etti. Kocabıyık da Gezi Parkı kararına ilişkin eleştirilerini yineledi. Fikirlerimizi söylemeyecek ve yazamayacak mıyız? İnsanları yargılarken, hukuk da perişan oluyor dedi. Soylu ise Siz Kavalayı bilmiyor, tanımıyorsunuz diyerek, kızgınlığını belirtti.

Vali Funda Kocabıyık, eşinin attığı tweetleri sosyal medyaya düşünce gördü. Kendisi Uşakta, eşi Ankaradaydı. Yaklaşık bir saat sonra Bakan Soylu, Vali Kocabıyıka telefon açtı. Çok kızgındı.

İSTİFA ETMİYORUM, SİZ GÖREVDEN ALIN
İstifa edin dedi.

Kocabıyık ise tweetlerden haberdar olmadığını belirterek, Benim günahım ne? İstifa etmiyorum. Siz görevden alın diye yanıt verdi.

Soylu, sabah ilk iş olarak, Kocabıyıkı merkeze çeken kararı imzaladı.

İddia o ki el çektirilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi.

Hüseyin Kocabıyık hakkında ise partide disiplin süreci başlatılmadı. Kocabıyık, istifa etmeyi düşünmüyor. Ancak disipline sevki halinde siyaseti bırakmayı planlıyor. Ancak parti içi mekanizmaların kendisi için çalıştırılmayıp faturanın eşine kesilmesine üzüldüğü ifade ediliyor.

Son güncelleme: 10:24 29.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı