• Turkhane Logo

Sinan Ateş, cinayetin azmettiricisi Doğukan Çep aynı karede

Geçtiğimiz aylarda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin azmettiricisi olduğu söylenen Doğukan Çep ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıktı.

12:16 27 Mayıs 2023 Cumartesi
Sinan Ateş, cinayetin azmettiricisi Doğukan Çep aynı karede
Geçtiğimiz aylarda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin azmettiricisi olduğu söylenen Doğukan Çep ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ankarada 5 ay önce öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ve cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Doğukan Çepin aynı karede olduğu fotoğrafı köşesine taşıdı.

Saymaz, 2019da çektirilen fotoğrafın, dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateşin bir İstanbul ziyaretinde ülküdaşları ile Üsküdardaki Aziz Mahmud Hüdayi Camisinde sabah namazını kıldıktan sonra caminin merdivenlerinde çekilen hatıra fotoğrafı olduğunu belirtti.



Çepin fotoğrafın çekildiği tarihlerde cinayetten arandığını belirten Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

Gülsuyu ve Gülensu mahallelerini mesken tutan Mesut Turhan liderliğindeki çetenin üyesiydi. Bu çete Gülsuyundaki sosyalist örgütlerle defalarca karşı karşıya geldi. En kanlısı 28 Eylül 2013 akşamı gerçekleşti. O akşam, 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedikin aralarında olduğu grup uyuşturucu çetelerine karşı Gülsuyunda yürürken ateş edildi. Gedik, üç mermiyle can verirken, üç kişi ağır yaralandı. Ateş edenlerden birisi, Çepti.
...
Dava 14 Şubat 2018de bitti. Çepe suç örgütü üyeliği, öldürme, üç kez öldürmeye teşebbüs, tehdit, mala zarar ve dört ayrı yaralamadan toplamda 62 yıl ceza verildi.

Karar duruşmasında, Cep için yakalama emri düzenlenmesine karar verildi. Gel gör ki yakalanamadı! Yargıtay 1. Ceza Dairesi cezaları 2021de onadı. Gürcistanda olduğu sanılan Çep, İstanbulda yeraltında yaşıyordu. Anlaşılan o ki… Sinan Ateş suikasti ‘Dodoya ihale edildi. Peki bu ihaleyi kim verdi?

Hasan Ferit Gedik Davasında Çepin avukatlığını üstlenen kişi Serdar Öktemdi. Öktem, 2015te MHPden İstanbul Milletvekili adayıydı. Ateşten sonra Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı oldu. O da Sinan Ateş cinayetine karıştığı için tutuklandı. Avukatı olduğu Çeple birlikte Sinan Ateşin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. Öktemin cinayet kapsamında tutuklanan bir kişiyle daha avukatlık ilişkisi var: Ufuk Köktürk. Köktürk, gözaltına alınmadan önce MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesiydi. Ve o yıllardan vahim bir sabıkası var...

Son güncelleme: 12:16 27.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı