• Turkhane Logo

'Şaibeli başsavcı' Yüksel Kocaman, Kaplan operasyonu sonrası Saray'a alınmamış!

Tolga Şardan, Kaplan operasyonu sonrası polise baskının arttığı, Erdoğan'ın MİT'ten rapor istediği ve Kaplan'la ilişki iddiasını reddeden Yüksel Kocaman'a randevu vermediği iddialarını yazdı.

09:08 19 Eylül 2023 Salı
'Şaibeli başsavcı' Yüksel Kocaman, Kaplan operasyonu sonrası Saray'a alınmamış!
Tolga Şardan, Kaplan operasyonu sonrası polise baskının arttığı, Erdoğan'ın MİT'ten rapor istediği ve Kaplan'la ilişki iddiasını reddeden Yüksel Kocaman'a randevu vermediği iddialarını yazdı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya yakın olduğu öne sürülen, Ankara Esenboğa Havalimanındaki operasyonla gözaltına alınan Kaplanlar çetesi grubunun lideri Ayhan Bora Kaplanın örgüt kurma, kasten yaralama, yağma, işkence gibi suçlardan tutuklanmasının ardından Ankara kulislerinde başlayan hareketlilik sürüyor.

T24 yazarı Tolga Şardan, operasyonun ardından Kapalı kapılar ardında buluşmalar, görüşmeler yapıldığını yazdı.

Kaplanın, Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan bağlantıları biliniyordu. Ancak, işin içine dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocamanın adının karışması, soruşturmanın dinamiklerini birdenbire değiştirdi. diyen Şardanın yazısından ilgili bölümler özetle şöyle:

- Savcılık talimatıyla Kaplana yönelik soruşturma dosyasını yürüten polislerin görevden alınacağı iddiası kulislere yansıdı. Bakalım bu iddia gerçekleşecek mi?

- Araya hatırlı isimlerin girdiği belirtiliyor. Bu isimlerin başında Ankaradaki yargı camiasında yakından tanınan bir avukat var. Şimdilik adını vermek istemiyorum.

- Daha önceleri Ankaranın yönetiminde söz sahibi olmuş AKPli siyasetçinin avukatlığını yapan, iş birliği yöntemleri çerçevesinde AKPli siyasetçinin Ankara Adliyesindeki problemlerini sonuçlandıran avukatın şimdiki müvekkili ise bilin bakalım kim?

Evet, suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan!

- Cumhurbaşkanı Erdoğanın, Kaplan soruşturmasıyla ilgili MİTten özel rapor istediği ifade ediliyor. Raporun içeriği ise; Kaplanla bürokratlar ve yargı mensupları başta olmak üzere kimlerin bağlantısının bulunduğu. MİT, detaylı bir rapor hazırlayıp ABD dönüşü Erdoğana sunacak.

-Süreçte adı gündeme gelen Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman, Kaplan operasyonu başlayıp, adının gündeme gelmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğandan randevu talep etti.

Cumhurbaşkanlığındaki kaynaklarım Erdoğanın, Kocamana randevu vermediğini aktardı. Bu da önemli bir gelişme. Malum, Kocamanın Erdoğanla olan yakınlığının derecesi biliniyor. Erdoğanın görüşme isteğine hayır demesi dikkat çekici.

- Kaplanın en güçlü olduğu ve suç örgütünü yönettiği dönemin Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz MHPli bir ismin aracılığıyla Genel Başkan Devlet Bahçeliden randevu istedi. Ancak Bahçeli, Yılmazın talebine, görüşecek bir şey yok diyerek olumlu yanıt vermedi...

Son güncelleme: 09:08 19.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı