• Turkhane Logo

Sahte seçmen skandalında asıl tehlike: Yazlıktaki yabancılar

Hanelere yazılan sahte seçmenlerin gündeme bomba gibi düştüğü

13:34 15 Ekim 2022 Cumartesi
Sahte seçmen skandalında asıl tehlike: Yazlıktaki yabancılar
Hanelere yazılan sahte seçmenlerin gündeme bomba gibi düştüğü

‘Evdeki yabancı skandalında yeni bir boyut ortaya çıktı. Sözcüden Deniz Ayhanın haberine göre vatandaşlar e-devlet üzerinden ikametlerinde yabancı kişi kaydı olup olmadığını sorguluyor ancak yazlıklarında böyle bir durumun olup olmadığını öğrenemiyorlar. Yazlık, dağ ya da bağ evi olup, e-devletten sorgulama yapamayan vatandaşlar endişeli.
GÜVENLİK ALARMI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Vatandaşlar e-devlet üzerinden edindikleri ‘Yerleşim Yerinde Oturanlar Belgesinde birden fazla kişinin kendi hanelerine haberleri olmadan kaydedildiğine dikkat çekiyor. Bu skandal bir durumdur” dedi.



İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da “Seçim güvenliği için bir alarm işareti… Seçmen kütükleri, İçişleri Bakanlığı emrine verildiği için artık seçmen kütükleri de güvenlik açısından sorgulanır halde” diye konuştu.

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyon Başkanı Selami Aykut, “Herkes sorgulasın. Adresinde başka birileri görünüyorsa acil nüfus müdürlüklerine gidip itiraz etsinler. Yarın geç olabilir” dedi.

Son güncelleme: 13:34 15.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı