• Turkhane Logo

Özlem Şahınoğlu: Muhafazakârım, CHP’ye oy veriyorum, satılık değilim

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 4 Nisan’da Trabzon’da, Kadın Kooperatifi Pazarı’nda sorunlarını dinlediği Özlem Şahınoğlu’nu, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı üyesi olduğu yönündeki iddiaların ardından Yomra’daki evinde ziyaret etti.

12:33 08 Nisan 2023 Cumartesi
Özlem Şahınoğlu: Muhafazakârım, CHP’ye oy veriyorum, satılık değilim
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 4 Nisan’da Trabzon’da, Kadın Kooperatifi Pazarı’nda sorunlarını dinlediği Özlem Şahınoğlu’nu, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı üyesi olduğu yönündeki iddiaların ardından Yomra’daki evinde ziyaret etti.

Şahınoğlu, “Benim ismim Özlem Şahınoğlu. ‘I’ ile… Muhafazakâr bir bayanım ve CHP’ye oy veriyorum… Hiçbir tiyatroda yer almadım. Satılık değilim... Beni hiç kimse satın almadı. Adresim belli, yerim belli, ikametgahım burada. Şahsıma yapılan hakaretler için dava sürecindeyim. Ben 47 yaşındayım. Böyle bir ahlaki çöküş görmedim. Eşarbım, şahsımdan ve Allâh-u Teâlâ’dan başka kimseyi ilgilendirmez” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; 4 Nisan Salı günü, Trabzon’da Kadın Kooperatifi Pazarı’nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada Özlem Şahınoğlu ile sohbet etti. Bazı basın yayın kuruluşlarında, Özlem Şahınoğlu’nun; CHP Marmaris İlçe Başkanlığı üyesi olduğu iddia edildi. Haberlerdeki CHP üyesinin Özlem Şahinoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’da dinlediği vatandaşın ise Özlem Şahınoğlu olduğu ortaya çıktı.



CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Özlem Şahınoğlu’nu, Trabzon Yomra’daki evinde ziyaret etti. Kaya, Şahınoğlu’na şunları söyledi:

“Siz de basında görmüşsünüzdür. Sayın Genel Başkanımız, 4 Nisan günü Yomra’ya gelmişti. Burada Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etmiştik. Siz de çok samimi bir yaklaşımla bizlere hoş geldin demiştiniz. Sonrasında haberlere baktığım zaman şok yaşadım. Öyle garip ifadelerle manşetler atıldı ki… Sanki sizi oraya biz getirmişiz, planlı bir organizasyon yapmışız, size bir rol vermişiz, bunu biz tezgahlamışız gibi manşetler atan; AKP yanlısı medyada haberlere rastladık. Ben şok oldum. Bu kadar samimi bir yaklaşım, CHP bir tiyatro çevirmiş gibi lanse edildi. İnanan, maalesef çok sayıda insan oldu. Çok üzüldüm. Gittiğimiz her yerde insanlar samimiyetle bizi bağrına bastı zaten. Hiç böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Anlama güçlüğü çektim. Bugüne kadar siyasetimizde böyle bir şeye hiç yer vermedik. Siyasetimiz tamamen kendimizi anlatmaya odaklı, insanlara hizmet etme anlayışına odaklı. Böyle senaryoyla, tiyatroyla, ajansla… Hiç işimiz olmadı. Burada denen şu, sizi oraya biz getirdik, bu tiyatro da patladı.”

SATILIK DEĞİLİM

Şahınoğlu ise “Benim ismim Özlem Şahınoğlu. ‘I’ ile” dedi.

Kaya, “Özlem Şahinoğlu diye, CHP mensubu bir arkadaşımız var. Bu arkadaşımız, Marmaris’te. Kendisi de bu olaydan haberdar olmuş. Şöyle bir tweet atmış, ‘Ben olmadığımız halde, benmişim gibi; kişisel verilerimi, ismimi, adresimi ve fotoğraflarımı kullanan tüm gazeteler ve haber siteleri ile ilgili suç duyurusunda bulunduk.’ Hemen almışlar, montajlamışlar; sizmiş gibi servis etmişler. Ve utanmadan, ‘CHP’nin çevirdiği tiyatro ellerinde patladı’, ‘CHP muhafazakar seçmene şirin görünmek için tiyatro çeviriyor’ diye yayınlar yaptılar. Çok çirkin olmasının ötesinde, ahlaksızca. Kabul etmek mümkün değil.”

Şahınoğlu, Kaya’ya şunları söyledi:

“Ben Özlem Şahınoğlu. Televizyondan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da mitingi olduğunu duydum. Ben de Trabzon’da yaşayan bir bayanım. Oğlum dedi ki, ‘Anne beraber mitinge gidelim mi?’ ‘Oğlum’ dedim, ‘12’den, 1’den sonra başım dönüyor. Oruçlu oluyorum. Mitinge gidemem’ dedim. Oğlum gitti. Ben de evde kaldım. Camlarımı silerken, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu gördüm. Sadece sempati duyduğum bir partinin liderini görmek, tanımak, onunla sohbet etmek istedim. Tüm samimiyetimle, gerçekliğimle… Eşarbımı taktım. Feracemi giydim. Aşağı indim.

Gittim, tanıştım. Samimi dileklerimi ilettim. Kendimi bildim bileli CHP’li olduğumu söyledim. Ancak ben bir partiye üye değilim. Trabzon’da yaşıyorum, Marmaris’te yaşamıyorum. Hayatımı burada idame ettiriyorum. Muhafazakâr olmam, CHP sempatizanı olmamla nasıl tezat duruma düşürülüyor? Bunu anlamak mümkün değil. Muhafazakâr bir bayanım ve CHP’ye oy veriyorum. Bu benim özgür iradem değil mi? Atatürk’ün bana vermiş olduğu tüm imkanları kullanma hakkına sahibim.

Ben Özlem Şahınoğlu’yum. Hiçbir tiyatroda yer almadım. Satılık değilim. Böyle bir şey söz konusu olamaz, kimse beni satın almış değil. Ben hiçbir imamın karısı da değilim. Beni hiç kimse satın almadı. Adresim belli, yerim belli, ikametgahım burada. Bunlar tamamen kayıtlarda mevcut.

Şahsıma yapılan hakaretler için dava sürecindeyim. Bu kadar saygısız, böyle bir ahlaki çöküş… Ben 47 yaşındayım. Böyle bir ahlaki çöküş görmedim. Eşarbım, şahsımdan ve Allâh-u Teâlâ’dan başka kimseyi ilgilendirmez. Artık bırakın bu eşarbı… Yıl 2023 olmuş. Biz hala eşarp derdindeyiz. CHP’liyim. Kim beni yolumdan döndürebilir…

Atatürk’ün sayesinde kendi ayaklarım üzerinde durabildim. Ben CHP’liyim. Lütfen bu şekilde algı yaratılmasın. İthamlar çok çirkin. Tüm samimiyetimle, kendilerinin elini öpmek istedim. Yanlarına gittim. Sağ olsunlar. Kemal Bey ve Ekrem Bey’i görünce kendimi evimde hissettim. Sanki ben inanın, Kemal Bey’in ve Ekrem Bey’in yanına gidince, kendimi ailem gibi… Yalnız hissetmedim. Beni çok samimiyetle bağırlarına bastılar.

Benim evimin karşısı. Hangi taksiye bineceğim? Böyle bir algı yaratılabilir mi? Beni CHP tutmuş, bir de taksi tutmuşlar bana. Güzel bir tiyatro oynamışım, bir imamın karısıymışım… Böyle bir şey mümkün değil. Benim evimin karşısındaydı. Ben Kemal Bey’i, Ekrem Bey’i gördüm. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kendimi evimde gibi hissettirdiler.

Evet, ben muhafazakârım ve bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Bu Allah ile benim aramda bir konu. AKP’li de değilim. AKP’ye hiçbir zaman oy vermedim. Her zaman CHP’ye oy verdim. Bundan da gurur duyuyorum. Bu kadar çirkin ithamlar, seviyesizce yorumlar, iğrenç yaftalamalar… Hiç yakışmıyor. Siyaset için bu ahlaksız güruhun içinde olmak. Çok iğrenç buluyorum. Yapacak bir şey yok. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu evet, kalben Cumhurbaşkanı olarak kabul ediyorum. Yapmayın. Bunları yapmayın, yakışmıyor.” (ANKA)

Son güncelleme: 12:33 08.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı