• Turkhane Logo

Özgür Özel: İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a CHP'deki değişim rüzgarını anlattı. Özel,

08:16 17 Ağustos 2023 Perşembe
Özgür Özel: İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a CHP'deki değişim rüzgarını anlattı. Özel,

CHPde 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra genel başkanlık tartışmaları sürerken, adaylar arasında ismi yer alan Özgür Özel, CHPde değişim ve dönüşüm olacaksa ayrılarak değil, birleşerek olacak. Değişimi cephelere bölecek değiliz. Hatta değişime itiraz edenleri bile kapsayacak bir değişim öngörüyoruz diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var diyen CHPli Özel, İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var, CHPde göreve gelirsem İmamoğlu ile uyumlu şekilde çalışacağım ifadelerini kullandı.

Sözcü yazarı İsmail Saymazın, CHP Grup Başkanı Özgür Özelle yaptığı röportajdan satır başları şu şekilde...

- İmamoğlu, yönünü İBBye çevirdi. Ne düşünüyorsunuz?

Beklediğim bir karardı. En çok İstanbullular memnun olmuştur. AKPye karşı kurulup başarılı olmuş en iyi ittifak örneği, İstanbul İttifakı. Bu ittifakı ancak İmamoğlu sürdürebilirdi. “İstanbulu kazanan Türkiyeyi kazanır” demek, geleceğe dönük önemli bir iddia. Hem İstanbulun hem Türkiyenin geleceği için kıymetli bir karar. Ekrem Başkan üç karar birden verdi. Kendisi, İstanbul ve Türkiye için doğru karar.

- 2028de cumhurbaşkanı adayı olmak istediği konuşuluyor

O hedef açısından da İstanbulu bir kez daha kazanmasının en önemli kilometre taşı olacağını düşünüyorum. İstanbul kazanıldığında İmamoğlu, AKPye karşı üst üste dördüncü zaferini almış olacak. İstanbulu üç kez kazanmış olacak. Biz de soracağız: “İmamoğlunun sizi kaç kez yenmesi gerekiyor?

- İmamoğlu, sizin için “CHPnin tarihini bilen ve sicili temiz evlatları var” dedi

Büyük memnuniyet duyuyorum. Sadece şahsım değil, CHPde adı geçen geçmeyen pek çok genç arkadaş için önemli ve kıymetli.

Genel başkanlık noktasında sorumluluk üstlenebileceğimi size söylemiştim. Adımızın geçtiği bir süreçteyiz. Henüz adaylığımı açıklamadım. Ama en çok ismi geçenlerden biri olarak, başkanın cevabını nezaketli buluyorum.

- Adaylığınızı ne zaman açıklayacaksınız?

Örgütümüz şu an ilçe kongreleriyle meşgul. Partinin tansiyonu orada atıyor. İlçe kongrelerinin tamamlanması ile birlikte değerlendirme yapacağım. Bu kritik süreçte partiyi kamuoyunda zor durumda bırakmadan, genel başkanımıza hak ettiği değeri göstererek, tarihin yüklediği sorumluluktan kaçmadan doğruları yapmaya çalışıyoruz. Süreç biraz daha hızlanacak.
Değişim umudu olanlar, partiye küsenler, kızgınlıklarını ifade edenler ve değişim olmazsa sandığa gitmeyeceğini söyleyenlerin beklentisi var, bir şeyler değişecek mi diye. Kimse umutsuzluğa kapılmasın, üzerimize düşeni yapacağız.

- İmamoğlu ile birlikte mi hareket ediyorsunuz? Erdoğan ve Gül birlikteliğine benzeyen bir ilişki mi aranızdaki?

Böyle benzetmelerden tüylerim diken diken oluyor. Her şeyi bırakıp kaçasım geliyor. Benim benzetilmeyi en son isteyeceğim iki isim bu ikisi.

Ama İmamoğlu ile benzer kaygılar ve umutlarımız var. Sadece Ekrem Bey ile değil, beş CHPlinin dördüyle benzer duygulardayız.

CHPde değişim ve dönüşüm olacaksa ayrılarak değil, birleşerek olacak. Değişimi cephelere bölecek değiliz. Hatta değişime itiraz edenleri bile kapsayacak bir değişim öngörüyoruz.

- İmamoğlunun emanetçi adayı mısınız?

İmamoğlu ile aramızda “Şu güne kadar ben durayım, bu günden sonra sen dur” gibi en ufak bir konuşma yok. Bunu reddederim. Ancak İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var. CHPde göreve gelirsem İmamoğlu ile uyumlu şekilde çalışacağımı biliyorum.

CHPnin genel başkanlığı Atatürkten emanet alınan bir şeydir. İmamoğlunun İstanbulu kazanması, sonra Türkiyeyi kazanacağı süreçte onunla uyum içinde olunması başka birşey. Bu görevi bir süreliğine tutup sonra devretmek başka… Emanet Atatürke ait. Şu anda Kemal Beyde. Bir gün bize nasip olursa sorumluluğunu Atatürke karşı hissederiz.

Son güncelleme: 08:16 17.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı