• Turkhane Logo

"Olmasaydın millet olarak ne yapardık bilmiyorum"

Ekonomideki kötü gidişin devam etmesiyle birlikte AKP'nin politikalarını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,

23:14 23 Eylül 2021 Perşembe
Ekonomideki kötü gidişin devam etmesiyle birlikte AKP'nin politikalarını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankasının faiz kararı sonrası AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ben ekonomistim açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı. Akşener, Erdoğan, Allah’tan ekonomistsin! Olmasaydın millet olarak ne yapardık bilmiyorum dedi.
ERDOĞAN, ALLAH’TAN EKONOMİSTSİN!
Akşener, Merkez Bankasının faizi indirme kararı üzerinden Erdoğanı eleştirdi. Erdoğan’ın daha önce söylediği “Bunların kafası basmaz. Yok bunlarda böyle bir araştırma. Ben ekonomistim” sözlerini içeren görüntüsünü Twitter hesabında yayınlayan Akşener, paylaşımına şu notu düştü:
Sayın Erdoğan, Allah’tan ekonomistsin! Olmasaydın millet olarak ne yapardık bilmiyorum. Gerçekten bu hamlelerin dışında, ekonomiye dair rasyonel bir planınız var mı?
Erdoğanın, enflasyonun faizin sonucu olduğu iddiasıyla her fırsatta dile getirdiği talep doğrultusunda faiz oranında indirim kararı açıklandı. Buna göre; yüzde 19luk politika faizi 100 baz puanlık indirimle yüzde 18e düşürüldü. Merkez Bankasının faiz indirim kararı ardından bugün 8,68le güne başlayan dolar sert yükselerek, 8,80 seviyesini aştı.

Son güncelleme: 23:14 23.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı