• Turkhane Logo

Öcalan'ın 23 Haziran mesajı kafaları karıştırdı

Anadolu Ajansı,

23:48 20 Haziran 2019 Perşembe
Öcalan'ın 23 Haziran mesajı kafaları karıştırdı
Anadolu Ajansı,


Anadolu Ajansı, Teröristbaşı PKK lideri Abdullah Öcalanın 23 Haziran açıklaması başlıklı bir haberi son dakika olarak servis etti. AAnın haberinde, İmralı Cezaevinden açıklama yapan teröristbaşı Öcalan, HDPye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısında bulundu. ifadeleri yer aldı. 
AAnın bu haberinin ardından HDPnin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, 31 Martta oylarımızı koruyarak demokrasiye kazandırmıştık, şimdi yine demokrasi ve halk iradesinin kazanması için sandık başına gidecek, oylarımızı demokrasi, barış ve eşitlikten yana kullanacağız. Doğa talanına, rant çarkına ve insan kayırmacılığa karşı 23 Haziran’da oylarımız demokrasi, barış ve özgürlükleredir. İstanbul’u rant cennetine çevirip palazlanmak isteyenlere dur de denildi.
31 Mart seçimlerinde AKPnin geriye düşmesinin ardından seçimlere ilişkin veri akışını durduran Anadolu Ajansı (AA), yine çok tartışılacak bir habere imza attı. AA, İmralı Cezaevinden açıklama yapan teröristbaşı Öcalan, HDPye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısında bulundu. haberini son dakika olarak duyurdu.
Anadolu Ajansının son dakika olarak duyurduğu haberde, çağrı Öcalanın avukatlarına değil, Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Kemal Özcanın akşam saatlerinde yaptığı açıklamaya dayandırıldı.
HDP TAVRINI KORUDU: BİR DAHA SÖYLE İSTANBUL
AAnın haberinin hemen ardından Halkların Demokratik Partisinin (HDP) resmi twitter hesabından, cevap niteliğinde paylaşımlar yapıldı. Yapılan açıklamada, HDPnin seçim tavrının değişmeyeceği belirtilerek, Halkımızın bu coşkusu olmasa siyasetin gri havası, oluşturulan bu kutuplaşma hiç çekilmez. İstanbulun her yerinde, her sokağındayız. Çünkü sadece kendimiz için değil herkes için demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu mücadele kazanacak. denildi.
HDPden yapılan #BirDahaSöyleİstanbul başlıklı açıklamada, 31 Martta oylarımızı koruyarak demokrasiye kazandırmıştık, şimdi yine demokrasi ve halk iradesinin kazanması için sandık başına gidecek, oylarımızı demokrasi, barış ve eşitlikten yana kullanacağız. Doğa talanına, rant çarkına ve insan kayırmacılığa karşı 23 Haziran’da oylarımız demokrasi, barış ve özgürlükleredir. İstanbul’u rant cennetine çevirip palazlanmak isteyenlere dur de; denildi.
İMRALIYI YANDAŞ SABAH GAZETESİ HATIRLATTI
AKPye en yakın yayınlardan Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu bugün yayınlanan köşe yazısında Abdullah Öcalanın avukatlarının İmralının ne düşündüğü konusundaki güncel değerlendirmeleri vakit geçirmeksizin paylaşmaları çağrısında bulunmuştu.
ÖCALANIN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalanın avukatları, yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yaparak, 18 Haziran tarihinde İmralıda müvekkilimiz sayın Öcalan ile gerçekleştirdiğimniz avukat görüşmesinin detayları ve bugün basında yer alan haberlerle ilgili detaylı bir yazılı açıklamayı mevcut planlamamız doğrultuısunda yarın (21 Haziran) kamuoyunun bilgisine sunacağız. dedi.
width=760

TEMELLİDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Sayın Öcalan ile son yapılan görüşmenin açıklamasını yarın avukatları yapacak. Dolayısıyla bu konuda bir bilgiye sahip değiliz dedi.
Abdullah Öcalanın HDPye 23 Haziranda tarafsız kalma çağrısı yaptığı iddiasına ilişkin açıklama geldi.

Konuya ilişkin T24’e açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Sayın Öcalan ile son yapılan görüşmenin açıklamasını yarın avukatları yapacak. Dolayısıyla bu konuda bir bilgiye sahip değiliz. Kısa bir notunun olduğu ve bu notta da özellikle demokrasi ittifakı, demokratik müzakere gibi geçmişte yaptığı 3 açıklamanın çerçevesinde açıklamalarının olduğu bilgisi geldi. Dolayısıyla Anadolu Ajansı’nın açıklamasına itibar etmemek de yarar var dedi.

BİR AÇIKLAMA DA ERDOĞANDAN...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öcalana ait olduğu belirtilen ve 23 Haziranda HDPye tarafsızlık çağrısı içeren mektuba ilişkin açıklamada bulundu.
İlginç olan bir şey vardır ki, Aponun yaptığı açıklamadır diyen Erdoğan, Bu iktidar savaşında HDP PKK kanadında yaşanan bu savaş Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor. Bu süreç içerisinde tabi Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor. Bununla ilgili çok sert açıklamaları var. Demirtaşa hesap sormaktan tutun dağa hesap sormaya varıncaya kadar. Onların kendisine ihanet ettiği yönünde. Onların bu ihaneti sebebiyle onlara karşı kesin bir tavrı var ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 23:48 20.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı