• Turkhane Logo

Netenyahu, Gazze saldırılarının süreceği mesajını verdi

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısının 21 bin 822'ye yükseldiğini duyurdu.

09:51 01 Ocak 2024 Pazartesi
Netenyahu, Gazze saldırılarının süreceği mesajını verdi
Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısının 21 bin 822'ye yükseldiğini duyurdu.

İsrail savaş uçakları gece boyu Gazze’yi bombalarken Netenyahu saldırıların süreceği mesajını verdi

İsrail savaş uçakları gece boyu abluka altındaki Gazze Şeridinin birçok bölgesine saldırılar düzenlerken Başbakan Benyamin Netenyahu, savaşın sone ermesinin daha birkaç ay süreceğini bildirdi.

İsrail ordusunun gece boyu, abluka altındaki Gazze Şeridinin birçok bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 68 Filistinli öldürüldü, çok sayıda Filistinli yaralandı.

Bu arada Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısının 21 bin 822ye yükseldiğini duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70’i kadın veya 18 yaşın altında.

İsrail’in dün geceki saldırılarında ne oldu?
Filistin resmi ajansı WAFAnın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin orta kesimindeki Ez-Zeytun Mahallesine yönelik saldırısında 48 Filistinli hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.
El-Aksa Üniversitesi yakınlarına düzenlenen diğer bir saldırıda ise 20 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridinin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah ile Nusayrat ve Megazi mülteci kamplarına ve Ez-Zevayide bölgesine de dün gece saldırılar düzenledi.

İsrail savaş uçarları, Megazi Mülteci Kampındaki Muhacirin ve Sahabe camileri ile ve Deyr el-Belahtaki Furkan Camisini bombaladı.

Megazi Mülteci Kampında bulunan Es-Salah Derneği de İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu.

İsrail ordusuna ait helikopterden Gazze Şeridinin güneyindeki Han Yunusun doğusuna makineli tüfeklerle yoğun ateş açıldı.

İsrail ordusu, insansız hava aracı (İHA) ile Gazze Şeridinin güneyindeki Refah kentinde Filistinli Tahravi ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail ordusuna ait tanklar Gazze Şeridinin orta kesiminde yer alan Bureyc, Nusayrat ve Megazi mülteci kamplarına çok sayıda top mermisi attı.

Son güncelleme: 09:51 01.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı