• Turkhane Logo

"Neredeyse iyi ki rüşvet aldınız diyecekler"

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, ABD'de patlayan rezaletle ilgili konuştu.

17:33 03 Aralık 2017 Pazar
HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, ABD'de patlayan rezaletle ilgili konuştu.

Partisinin Ardahan kongresinde konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Reza Zarrab davasına dikkat çekerek, Yaşanılan durum rezalettir. Bu rezaleti bile saptırarak, neredeyse kahramanlığa yoracaklar dedi. 
 

‘DOSYAYI KAPATTINIZ, KOKUSU BAŞKA YERDEN ÇIKTI’ 
 
Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Reza Zarrab davasına dikkat çekti. Bilgen, Yaşanılan durum rezalettir. Bu rezaleti bile saptırarak, çaptırarak, nerdeyse kahramanlığa yoracaklar. Neredeyse ne iyi etmişler de rüşvet almışlar diyecek duruma gelmişler. Bu yönlü bir propaganda yapıyorlar. Bu Türkiye’nin iç siyasetidir. Eğer bu bakanların başka ülkelerde yargılanmasını, sorgulanmasını istemiyorsanız bu yargılamayı içeride yapma cesareti ve onurunu göstereceksiniz. Siz eğer 4 tane bakanı ve bakanların çocuklarını ve ödül verdiğiniz Reza Zarrab’a ödül verip türlü entrikalar çevirirseniz, bu ülkede mazlumların ahdı tutar. Zamanında 4 bakan için Meclis’te soruşturma açılmasına ve yargılanmasına ‘gerek yok’ dediler. Mahkemeler de yargılamaları hemen bitirip sonuçlandırdı. Yani yargıladı, akladı ve davayı kapattı. Dosyayı kapattınız, halının altına süpürdünüz pisliği, şimdi de kokusu başka yerden çıktı” dedi.
 
‘SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI’ 

 
Bilgen, kirli ve karanlık işlerin saklı kalmayıp başka yerlerden çıkacağını belirterek, “Bu sürecin asla Türkiye’ye zarar vermesini istemiyoruz. Bunun da yolu kimler sorumluysa, vicdanları rahatlatacak şekilde cezalandırılmalıdır. Adalet yerini bulursa ve suçluları cezalandırıp rüşveti de milli bir durum gibi görmezseniz o zaman toplum da ‘siyasetçilerimiz başka bir ülkede yargılanmasın ve hesabını kendimiz sorarız’ der. Demokrasi bunun için vardır. Suçluları aklamak için değil. Bir ülkede bunlar yapılmıyorsa kimsenin demokrasiden söz etmesi mümkün değildir. dedi. 
 
MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
 

Olası erken seçime de değinen Bilgen, “İsterlerse 2 ay  sonra seçim yapsınlar ister 2 yıl sonra... Bugünden itibaren tüm eksikliklerimizi giderip her an seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün arkadaşlarımızı da tutuklasalar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz diye konuştu.

Son güncelleme: 17:33 03.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı