• Turkhane Logo

Meral Akşener'den yeni 'adaylık' açıklaması

Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme dair konularla birlikte Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

23:45 27 Eylül 2022 Salı
Meral Akşener'den yeni 'adaylık' açıklaması
Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme dair konularla birlikte Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Seçim tarihi yaklaşırken 6lı Masadan çıkacak cumhurbaşkanı adayı ismi de merakla beklenmeye devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun geçtiğimiz günlerdeki çıkışı gayri resmi adaylık ilanı olarak yorumlansa da henüz resmi bir adaylık açıklaması mevcut değil.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin de Habertürk TVde Fatih Altaylının Teke Tek programında  gündeme dair konularla birlikte Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayına ilişkin de açıklamalarda da bulundu.

6lı Masa sadece kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladığını söyleyen Akşener dolayısıyla diğer liderlerin aday olmalarının doğal olduğunu ifade etti.

Akşener ayrıca, İYİ Partinin seçimlere girmesi için CHPnin verdiği vekilliklere ilişkin olarak da Sayın Kılıçdaroğluna ölünceye kadar teşekkür edeceğim. ifadelerini kullandı.

Cumhuriyette yer alan habere göre Akşenerin söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

ADAY KONUSU BELLİ NOKTAYA GELDİKTEN SONRA BU ÇÖZÜMLERİMİZİ ORTAKLAŞTIRACAĞIZ
Seçim güvenliğiyle ilgili komisyon kurduk. Her siyasi parti kendi içinde, bütün siyasi partiler bir arada, mahalle temsilcileri, sandıkların başına gidecek insanlar. Orada müthiş çalışmamız var, eğitim veriliyor. 6 siyasi partinin insan unsuru birleştiriyor. Genellikle sandık başında hileler olur. Abidik gubidikler orada olur. Parlamenter sisteme geçişe dair bir iletişim komisyonu kuruldu. Birçok çalışmamız var.

Bu insanların bütün bu gelenekten getirdikleri farklılıklarını muhafaza ederek müştereklerin öne çıktığı, birbirine saygı kavramının öne geçtiği çalışma biçimi bu. Ben bunu Türkiyenin bugünü ve yarını için çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Yarın bunun ne kadar kıymetli olduğunu görecek herkes.
Ben ona ortak akıl platformu diyorum. Çözüm üreten yapının farklılıklarını muhafaza edip, birbirine masa altından tekme atmayan bu yapının çok daha kalıcı işler üreteceğine inanıyorum. Bizde ya benimsin ya toprağın anlayışı yok. Dertlere çözüm odaklı sistemimiz var. Habire çözüm üretiyoruz. Sonra aday konusu belli noktaya geldikten sonra bu çözümlerimizi ortaklaştıracağız.

KEMAL BEY ADAYLIĞINI SÖYLEYEBİLİR, ORADA SORUN YOK
Sayın Kılıçdaroğlunun İzmirde yaptığı konuşmayı çeşitli şekillerde yorumladı herkes. Partisine verdi mesajı. Bizim partimiz bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti. 6lı Masaya böyle bir mesajın verilmesi doğru değil. Kemal Bey son derece nazik saygılı bir insan. Çünkü o masa noter değil. Kemal Bey adaylığını söyleyebilir, orada sorun yok. Diğer arkadaşlarımız da söyleyebilir, başka insanların da adı gelebilir. Tartışılır, karar verilir. Bu yöntemi öneren, isteyen ve kendini bağlayan sayın Kılıçdaroğludur.

Kendi fikrim olarak hiçbir arkadaşıma danışmadan aday değilim dedim. Bazıları gönül koymasına rağmen saygı duydu. O masada CHP tamam ben kalkıyorum diyebilir. Buna da saygı duyulur, ama ben böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. O masada herkesin fikrini söyleyip, kabul edenler, etmeyenler haline döner.

Biz Başkanlık Divanı, GİK yaparız. Ayda bir il başkanları ve gençlik kolları başkanlarını topluyorum. Bu konuşmaların içerisinde arkadaşlarımızın temayülleri ortaya çıkıyor. Ama bu temayüllerin dayatma olmadığını söyleyebilirim. Bugüne kadar oylama v.s yapmadık. İnsanlar sahadan aldıklarını getirip, söylüyorlar. Fikirler ortaya çıkıyor. Henüz partimizin bu konuda oluşmuş resmi bir görüşü yok.
KILIÇDAROĞLUNA ÖLÜNCEYE KADAR TEŞEKKÜR EDECEĞİM

Bizim borcumuz yok; çünkü eğer borç vardıysa biz 31 Martda ödedik, hatta alacaklı hale döndük. Biz hiçbir belediyede, koskoca İstanbul Belediyesinde 2 genel müdür, 2 genel müdür yardımcısı haricinde bir şeyimiz yok. Bizzat bunu ben istedim. Ankarada da sayın Mansur Yavaştan telefon açıp, bir kişinin genel müdürlüğüne dair talebim olmadı. O masada insanların, siyasi geleneklerin tabanların da gülümseyerek oturmalarını sağlayan, CHPye gece gidip 15 milletvekilini istedim. Ama sayın Kılıçdaroğluna ölünceye kadar teşekkür edeceğim, bu başka bir şey. Bu Türkiyeye dahil, CHPye tırnak içinde yasakçı zihniyet diye yapılan propagandasını yıkan tavır oldu.

Son güncelleme: 23:45 27.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı