• Turkhane Logo

Mansur Yavaş: Seçimden sonra Sinan Oğan'ı aradım...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk ekranlarında soruları yanıtladı. ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı destekleme karaıyla ilgili de konuşan Mansur Yavaş,

09:13 25 Mayıs 2023 Perşembe
Mansur Yavaş: Seçimden sonra Sinan Oğan'ı aradım...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk ekranlarında soruları yanıtladı. ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı destekleme karaıyla ilgili de konuşan Mansur Yavaş,

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım sürüyor. 28 Mayısta yapılacak ikinci tur öncesinde siyasiler çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürkte soruları yanıtladı. Sinan Oğanın Cumhur İttifakını desteklemesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Mansur Yavaş, seçmenin Ümit Özdağı destekleyeceğini söyledi. Mansur Yavaşın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İLK TUR DEĞERLENDİRMESİ
İlk turda sonuç beklentilerimizin altında kaldı. Belki de Sinan Oğan Beye giden oyların da bu tarafa gidecek diye gördük. Mutlaka gittiğimiz mitingde onlar da bizi dinlemeye gelmişlerdir. Gidip gördüğümüz yerlerde ilk defa bu kadar kalabalık, genç ve kadın gördük. Onların hepsi bizi ümitlendirdi. Sonuç böyle çıktı. Millet ne derse o olur. İkinci tur için ümitsiz değiliz. Şimdi de ikinci turda eksikler nedir, nerelerde hatalar var, sandığa gelmeyenler nasıl getirebilir, sayın Oğana verilen oylar bu tarafa nasıl kanalize edilebilir. Nasıl yüzde 50yi tekrar geçeriz hesabını yaptık. Ümitliyiz, yurt dışı oylarda artış oldu, yurt içinde de olacaktır. Stratejide bir hata mı var, bunların hepsi değerlendirildi.

SEÇİM GÜNÜ GERİLİM YAŞANDI MI?
Biz yaşamadık. Başkası yaşadıysa bilmiyorum. ANKA ajansına böyle gidecekseniz girmeyin dendi. Biz 40 bin sandık açıklarken, ANKA ajansı daha az veri açıklayınca bizimle arasında problem olduğu söylendi. Gerekirse akışı keselim oraya dendi. Onun haricinde gerilim yaşanmadı.


SİNAN OĞANIN ERDOĞANI DESTEKLEMESİ
Karara şaşırdım. Sürekli olarak seçim sırasında o kadar ağır eleştiriler getirdi ki, sayın Erdoğana yönelik de. Bu sonuç alınır alınmaz Sinan Oğan ne yapacak dendiği zaman MHPliler çok ağır demeçler verdi. Sayın Cumhurbaşkanı da kendisiyle ilgili ağır demeçler verdi. Bunların hepsi ortadayken oraya gitmesinin bir sebebi olması lazım. Onu da kendisi cevaplandırır. Biz kendisiyle kararından önce görüştük. Aradım kendisini. Önce bir yüz yüze geldik, dedim sayın genel başkanımızla yan yana getirmek istiyorum sizi dedim. Tamam dedi. Sonra 3 kişi yan yana geldik. Olumlu bir görüşme oldu. Kendisi açıkça Cumhur İttifakından da görüşmek isteyenler olduğunu söyledi. Biz tabii görüşün dedik. Taraflar birbirini dinledi. Kendisi arkadaşlarımla görüşüp kararımı bildireceğim dedi, öyle ayrıldık. Sonuç da bizi şaşırttı.

SEÇMENİ ÜMİT ÖZDAĞI DİNLER
Sayın Özdağın kararı ikinci tura olumlu etki eder. Sayın Sinan Oğan kamuoyuna çıkıp, Cumhur İttifakını destekliyorum, siz de arkamdan gelin, destekleyin demedi. Diyeceğini sanmıyorum. Çünkü kendisini destekleyenlerden müthiş öfke var. Sayın Özdağ parti olarak kabul edildiği takdirde gelir diye düşünüyorum. Zafer Partisi, başından beri hükümetin aleyhine çalışma yaptı. Göçmen politikasıyla ilgili itirazları vardı. Kamuoyunda yüzde 6-7lere giden bir karşılık buldu. Zafer Partisi milletvekili çıkarsın, Hazine yardımı alsın diye net bir şekilde tavır koyan seçmenin sayın Özdağı destekleyeceğini düşünüyorum.

Son güncelleme: 09:13 25.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı