• Turkhane Logo

Kulis: Akşener'in kapalı toplantıda söyledikleri şaşırttı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifalarla ilgili olarak

11:40 02 Ocak 2024 Salı
Kulis: Akşener'in kapalı toplantıda söyledikleri şaşırttı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifalarla ilgili olarak

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin geçtiğimiz cuma günü Aksarayda gerçekleştirdiği görüşmelere dair edindiği bilgileri aktardı.

Millet İttifakından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna birtakım suçlamalar yönelterek ayrılan partide, şimdilerde ise bir dönem aday göstermek istedikleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşa tepki gösteriliyor.

Yavaş korkaklıkla itham edilirken, İmamoğlu ise İYİ Partinin iç işlerine müdahale etme iddiasıyla karşı karşıya. Ayrıca partide CHPden gelen iş birliği teklifinin reddedilmesine karşı çıkan isimler ya görevden alınıyor, ya da istifa ediyor.

İYİ Partinin yerel seçimlere dair hazırlıkları, işte bu tartışmaların gölgesinde sürüyor.

Bu kapsamda Saymaz, Akşenerin İç Anadoludaki yedi il başkanı ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği duyumunu paylaştı. Gazeteci, şunları kaydetti:

(...) İddiaya göre kapalı toplantıda partililere şunları söyledi:

Hadi göreyim, bizden ayrılanlar AK Partiye nasıl gidecekler? Ne milletvekili ne bir üye gidebilir. Gitse de almayacaklar. Nisan ayına kadar kimse AK Parti’ye geçemeyecek.

Akşenerin İyi Partiden istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Bekeri ima ettiği öne sürülüyor. Hatta Akşenerin AK Partiden Bekeri almayın ricasında bulunduğu savunuluyor. Beker, Bu söylenti üç ay önce kulağıma geldi diyor. (...)

Son güncelleme: 11:40 02.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı