• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu:17 ay beklemeyelim, yerel seçimi yapalım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘meydan okudu’: “17 ay beklemeyelim, gelin yerel seçimleri erken yapalım.”

16:06 24 Ekim 2017 Salı
Kılıçdaroğlu:17 ay beklemeyelim, yerel seçimi yapalım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘meydan okudu’: “17 ay beklemeyelim, gelin yerel seçimleri erken yapalım.”

2019 yılında sırasıyla yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Yerel seçimin tarihi ise Mart 2019.

Erdoğan bugün sorulan erken seçim sorusuna, “Şu anda gündemimizde yok” diye yanıt vermişti.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP lideri sözlerine şöyle başladı: “Şimdi teklif ediyorum, yerel seçimler için 17 ay beklemeyelim, buyurun gelin seçimleri erken yapalım. Sen milletten korkmuyorsan gel kardeşim, açıkça sana meydan okuyorum.”

‘Biz milletten kaçmıyoruz’

Yerel seçimlerin erkene alınması için anayasa değişikliği gerektiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şunu söyleyebilir;‘Seçimleri erken yapacağız da anayasada hüküm var, 367’yi bulamayız’. Söz, getir anayasayı değiştirelim, seçimi erkene alalım, kim milletten kaçıyor kim kaçmıyor çıksın ortaya. Biz milletten kaçmıyoruz” diye konuştu.

‘Böyle bir adam cumhurbaşkanlığı makamını işgal edemez’

AKP’deki ‘istifa krizi’ne de değinen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle bitirdi: “Yüzde 49,5 oy alan başbakanı görevden aldı. Milli iradeyi hiçe saydı. ‘Milli irade benim’ diyor. Sonra seçimle gelen belediye başkanlarını istifaya zorluyor. Böyle bir adam Türkiye’de cumhurbaşkanlığı makamını işgal edemez. Bir daha söylüyorum, namus ve şeref kavramını yüreğinde taşımayan insanların o koltukta oturmaya hakları yoktur. Tehditle, şantajla baskıyla devlet yönetilir mi? Ben bunları söylediğim zaman ‘Siz belediye başkanını mı koruyorsunuz?’ diyorlar. Biz demokrasiyi koruyoruz. El mi yaman bey mi yaman. Kim milletten kaçmıyor çıksın ortaya.”

Son güncelleme: 16:06 24.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı