• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumuna da alınmadı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nu ziyaret edeceğini bildirerek,

11:25 08 Nisan 2022 Cuma
Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumuna da alınmadı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nu ziyaret edeceğini bildirerek,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumundan randevu istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, bugün saat 10.00da kurumu ziyaret etti fakat içeri alınmadı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumunu ziyaret edeceğini bildirerek, Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış demişti. Kılıçdaroğlu kurumun önüne aralarında Aylin Nazlıaka ve Gamze Akkuş İlgezdi’nin de olduğu kadın milletvekilleri ve Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile birlikte gitti. Bugün kurumun önüne gelen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler içeri alınmadı.

Kılıçdaroğlu, burada açıklama yaptı. Kılıçdaroğlunun açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

Daha önce TÜİKe gitmiştim, emeklilerin, asgari ücretlilerin haklarını savunmak için. Çünkü TÜİK enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük zam almasına neden oluyordu. Buna dikkat çekmek için TÜİKe gittim.

Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin sesini kamuoyuna duyurmak için MEBe gitmiştim. KPSSde dereceye giren birçok genç sözlüde torpili olmadığu için elenmişti. Buna da dikkat çekmiştim

Bugün Et ve Süt Kurumunun önündeyim; burada olmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim, tüm anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. İyi beslenme bir haktır, bunu sağlayacak olan sosyal devlettir. Bütün çocukların yeterli beslenmeleri gerekir.

Tarım Bakanı dün katıldığı bir programda Türkiyede aç ve açıkta kimse yok diyor. Tarım Bakanının dünyadan, Türkiye gerçeklerinden haberi yok. İzin verirseniz Türkiyedeki derin yoksulluğu uzun yıllardır araştıran Hacer Foggoya bu konudaki düşüncelerini aktarması için söz vereyim.

YETERSİZ BESLENMEKTEN BODUR KALAN ÇOCUKLAR VAR

Kılıçdaroğlu, daha sonra Derin Yoksulluk Ağı’ndan Hacer Foggo’ya söz verdi.

Foggo yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yaşlılar çocuklar derin yoksullukla açlıkla mücadele ediyor. Doğu Anadolu bölgesinde çocukların yüzde 5’i bodur, yani yetersiz beslenen kronik açlık çeken çocuklar.

Ben böyle bir dönem gerçekten görmedim. Gelişim bozukluğu olan çocuklar var.


NE OLMUŞTU?

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumundan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! dedi.

Kılıçdaroğlu, Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış ifadelerini kullandı.


Et ve Süt Kurumu, mart ayında kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmıştı.

Öte yandan CHP Lideri, daha önce de Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumuna alınmamıştı.

Son güncelleme: 11:25 08.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı