• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilirim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığına aday olur musunuz' sorusuna 'Aday olabilirim, parti içinde konuşuruz.' diye yanıtladı.

10:05 29 Aralık 2017 Cuma
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilirim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığına aday olur musunuz' sorusuna 'Aday olabilirim, parti içinde konuşuruz.' diye yanıtladı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı KHK’da yer alan “sivillere cezasızlık” getirilmesine ilişkin maddeye de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu af, gelecek için de dokunulmazlık. Milletvekillerine sağlanan dokunulmazlıktan daha sağlam bir dokunulmazlık. Böyle bir rezalet olabilir mi? O olay olduğunda boğazını kesip başında fotoğraf çektiren kişi insan değildir. Bahçelinin dediği gibi iblistir o. Bu çocuk bizim evladımız. Ne yapsın. Talimat vermiş gelmişler. Şimdi de bu fotoğrafı savunur noktaya savruluyorsunuz” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin OHAL KHK’larının denetlenemeyeceği yönündeki kararını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Anayasa Mahkemesi, anayasanın askıya alınmasına yol açmıştır. Anayasa Mahkemesi diyor ki; Değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddeler KHK ile değiştirilirse ben buna bakmam diyor. Anayasa Mahkemesi başkanı ve üyelerine sormak isterim, Kış lastiğinin, taşeronun, afların, ihale yasasının OHAL ile ne ilgisi var?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlunun açıklamaları şöyle:

CHPden İyi Partiye oy kayar mı?

Daha seçime çok var. Belediye başkanlarını zorla istifa ettirdiler. Bu doğru değil. Şantajla istifa ettiriliyor. Gelin burada seçim yapalım başkanı halk seçsin. Siz hangi gerekçeyle belediye başkanını şantajla istifa ettiriyorsun. Halk gelsin kendi belediye başkanını seçsin.

Bunlar milliyetçilerse en azından Yunan Savunma Bakanına cevap vermeleri gerekirdi. Sen dünya lideriyim diyorsun. Bu konu hakkında hiç bir şey demiyorsun. Bu Ege Adaları Yunanistan tarfından işgal ediliyor. Zarrab ve bu konu hakkında hiç bir şey demiyor.

CHPnin 2019 planı

CHP iktidarında çok güzel şeyler yapacağız. Tüm taşeronlara kadro vereceğiz. Aday olabilirim. Yeri ve zamanı gelir, araştırmalar yapılır ve karar verilir.

Son güncelleme: 10:05 29.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı