• Turkhane Logo

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a cevap: Sen daha kısa pantalonla gezerken...

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Karamollaoğlu, “Erdoğan daha kısa pantolonluyken, 1967’de Erbakan ile çalıştım” dedi.

15:10 01 Nisan 2023 Cumartesi
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a cevap: Sen daha kısa pantalonla gezerken...
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Karamollaoğlu, “Erdoğan daha kısa pantolonluyken, 1967’de Erbakan ile çalıştım” dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, TV5te Gündem Türkiye programında Mustafa Yılmazın sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Erbakan Hoca’nın gençlik kolları başkanıydım. Sen o zaman yoktun sözlerine, “Erdoğan daha kısa pantolonluyken, 1967’de Erbakan ile çalıştım” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Karamollaoğlu’na yönelik Sen Erbakanla ne zaman tanıştın? Ben Erbakan Hocam partiyi kurduğundan beri gençlik kolları başkanı oldum. Sen ise sonradan katıldın ifadelerini kullanması gündem olmuştu.

Karamollaoğlu, canlı yayında Erdoğan’a yanıt verdi. Karamollaoğlu, Tayyip Bey, ben gençlik kolları başkanıydım dediği zaman ben askerdeydim. Yedek subay olarak askerliğimi levazım amirliğinde yaptım. Asker dönüşü partide üyelik sonrasında Fatih İlçe Başkan Yardımcısı oldum. Ben öyle tepeden başlamadım. Tayyip Bey gençlik kollarındayken ben Fatih İlçe Başkan Yardımcısıydım. Bunun için Tayyip Bey bunları bilmiyor diye düşünüyorum dedi.

Karamollaoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

Hemen şunu ifade edeyim. Daha Erdoğan kısa pantolonluyken o daha 13 yaşındayken ben Erbakan Hocayla Konyada çalıştım. 1967 yılında. Ben Erbakanı ilk defa Odalar Birliğindeyken 1967de tanıdım. Odalar Birliğinde döviz dağıtımını yaparken benim gibi beş arkadaşa o görevi vermişti. Bana da tekstilde Odalar Birliğine tahsis edilen dövizin dağıtımını bıraktı. 10-15 milyon dolarlık bir talep var, 1,5 milyon dolar bize verdiler ben de onu 300-500 firmaya dağıttım. Sonra bu hakkı hükümet iptal etti. Arkasından bizim 300-500 firmaya verdiğimiz dövizleri, üç-beş firmaya verdi. Ne zaman 1968. Sonra ne oldu Erbakan Hoca Odalar Birliği Başkanlığına aday oldu. Ben onunla beraberdim, Tayyip Bey 14 yaşına geldi. Ben onunla beraberdim. Erbakan Hoca her cuma bir yerde namaz kılar, üç-beş arkadaş bizler de onunla beraber kılarız. O günkü şartlarda beraber etli ekmek yeriz, pide yerdik. Arkasından da Erbakan Hoca, tasavvurlarını, düşüncelerini, hatıralarını anlatırdı. O kadar çok hatıra anlatırdı ki ben hepsini birden yazmaya kalksam emin olun ciltler tutar.

Biz Erbakan Hocayı öyle tanıdık. Kendisi Odalar Birliği Başkanlığından uzaklaştırıldığında, seçimler iptal edildiğinde yine yanındaydım. Ve Erbakan Hoca, o zaman 1969da ilk talimatını verdi. 1969 seçimlerinde tek olarak o kazanmıştı. Aslında daha fazla bağımsız milletvekili adayları da vardı. Kendisi Meclise girdi 1969 seçimlerinde, ilk verdiği talimat ESAMın kurulması oldu. O zaman ESAM kuruldu ve ortada daha parti bile yok. Bizim ESAM gibi fikri çalışma yapacak bir kurula ihtiyacımız var demişti. O zaman Kahraman Emmioğlu ve rahmetli Cevat Ayhan ciddi bir çalışma yapmıştı, ortak pazarın ne olduğunu anlatan. Ve Erbakan Hoca o çalışmaya dayanarak Mecliste çok uzun bir konuşma yapmıştı. Tayyip Bey, ben gençlik kolları başkanıydım dediği zaman ben askerdeydim. Yedek subay olarak askerliğimi levazım amirliğinde yaptım.

Asker dönüşü partide üyelik sonrasında Fatih İlçe Başkan yardımcısı oldum. Ben öyle tepeden başlamadım. Tayyip Bey gençlik kollarındayken ben Fatih İlçe Başkan Yardımcısıydım. Bunun için Tayyip Bey bunları bilmiyor diye düşünüyorum. Gençlik kollarındayken heyecanlıydı. Güzel şiirler okurdu. Erbakan Hocamız da davet ederdi şiir okuması için. O da okurdu Necip Fazıldan vs. Sevdiğimiz bir insandı. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi için benim ismim geçiyordu. Ben de kabul etmemiştim. Hatta Temel ağabey İstanbul Belediyesi için ne düşünüyor diye Sivasa gelmişti. O zaman ben kabul etmedim içi rahatlamıştı.

Son güncelleme: 15:10 01.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı